Programul „BEBELUȘUL” va intra în vigoare la Mioveni de la 1 martie

 

Programul „BEBELUȘUL”, adoptat de Consiliul Local Mioveni, se aplică doar copiilor născuți începând cu data de 1 Martie 2024 și nu se aplică retroactiv celor născuți înainte de această data! Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni, de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).

Prin acest program, Primăria Mioveni acordă un stimulant financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

 

Tichetul nominal cu valoarea stimulentului se acordă o singură data, iar suma va putea fi utilizată pe o durată de 12 luni calendaristice de la data emiterii, doar la agenți economici parteneri ai proiectului ( lista magazinelor din Mioveni https://emioveni.ro/.../agenti_economici_bebelusul_2024.pdf ).

 

Cererea de solicitare a sprijinului financiar pentru nou născuți, însoțită de documentele justificative, se va depune la sediul Primăriei Orașului Mioveni – Direcția de Asistență Socială, fizic sau online, dar fără a se depăși termenul de maxim 90 de zile de la nașterea copilului. În cazul sarcinilor multiple (gemeni/tripleți) se vor depune dosare separate pentru fiecare copil.

Tichetele vor fi utilizate numai pentru achiționarea unor produse specifice nou-născutului

ATENȚIE! Tichetele acordate prin Programul „Bebelușul”, vor putea fi utilizate numai pentru achiționarea unor produse specifice nou-născutului, necesare hrănirii și îngrijirii acestuia și a mamei, precum:

- alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului (biberoane, lapte praf, încălzitor lapte praf, suzete, apă plată, căni, pahare, scaun de masă, pompă de sân, accesorii alăptare ș.a.)

- scutece și îmbrăcăminte destinată copilului, ș.a.;

- produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului (sterilizator, aspirator nazal, cădiță, șampon, gel de duș, loțiune de corp, ser fiziologic, comprese sterile, detergent rufe ș.a.);

- aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului (termometru, cântar, aparat aerosoli, sistem monitorizare video/audio bebeluși, ș.a.);

- pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat, marsupiu, premergător, scaun auto, lampă veghe, balansoar, ș.a.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea