Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă i-a avut alături pe foștii președinți și prefecți ai județului

 

Finalizarea proiectului de reabilitarea a Palatului Administrativ a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza „Ziua Porților Deschise”. VIneri, 16 februarie, au răspuns invitației lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit. La eveniment a participat și prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, care a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

 

De asemenea au fost prezenți Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Liviu Gabriel Mușat, director general ADR Sud Muntenia, parlamentari și primari ai județului.

 

Punctul central al administrației județene este Palatul Administrativ. Aici se află cele mai importante instituții administrative, precum Consiliul Județean Argeș și Prefectura, dar și alte instituții de interes județean. Clădire reprezentativă a județului, Palatul Administrativ a fost reabilitat, după mai bine de 50 de ani de la construire, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean Argeș.

Au zis „prezent” următorii președinți și prefecți ai județului:

- ION MIHĂILESCU, președinte Consiliul Județean Argeș (1996-2004)

- GRIGORE FLORIN TECĂU, președinte Consiliul Județean Argeș (2014 – 2016)

- Prefect: NICOLAE OLTEANU, (ianuarie – iulie 1990).

- Prefect: ION CÎRSTOIU, (octombrie 1990 – decembrie 1992 şi ianuarie 2005 – august 2007).

- Prefect: VASILE NIŢU - (29 decembrie 1991 – 30 aprilie 1995)

- Prefect: CONSTANTIN TĂMAGĂ, (11 ianuarie 2001 – 1 noiembrie 2004)

- Prefect: GHEORGHE DAVIDESCU, (1 octombrie 2009 - 18 mai 2012)

- Prefect: CIPRIAN BEREVOIANU, (18 aprilie – 11 mai 2012)

- Prefect: CRISTIAN SOARE, (mai 2012 - martie 2014, februarie 2016 - aprilie 2017).

- Prefect: EMILIAN DRAGNEA, (22 martie 2017 - 2019).

- Prefect: EMILIA MATEESCU, (2021).

Nu a lipsit nici actualul prefect, Radu Perianu. Președintele Ion Mînzînă le-a oferit tuturor un trofeu inscripționat cu cele mai importante obiective ale județului și Diploma de Onoare.

A fost oferită o Diploma de Excelență primilor angajați ai Consiliului Județean Argeș

Palatul Administrativ nu este doar o clădire, ci este reprezentată și de oamenii ei. Tocmai de aceea, președintele Ion Mînzînă a înmânat trofeul și Diploma de Excelență primilor angajați ai Consiliului Județean Argeș, încă de la construirea acestuia ca instituție. Dacă Cristina Dobre lucrează la CJ Argeș din mai 1992, atunci când s-a înființat Consiliul Județean ca instituție administrativă, Ilie Tănase (Nea Ilie) cunoaște istoria clădirii încă de când s-a pus prima cărămidă.

Palatul Administrativ și-a deschis astăzi porțile și pentru publicul larg. Argeșenii interesați au venit în număr mare și au vizitat sălile reprezentative ale instituției, cabinetele președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean, ale prefectului și subprefecților de Argeș. În cadrul turului ghidat, vizitatorii au primit informații despre clădirea Palatului Administrativ recent reabilitată, precum și informații despre instituțiile care își desfășoară activitatea aici.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea