CJ Argeș - proiect de punere în valoare a ruinelor Schitului Buliga

Proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a Muzeului Județean Argeș a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională, vicepreședintele C.J. Argeș a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la vechiul sediu al Muzeului Județean Argeș.

Nu este singurul proiect care va fi implemntat la Muzeul Județean. Consiliul Judetean Arges are în vedere alte două proiecte, pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii.

„Am efectuat o vizită de lucru la Muzeul Judetean Arges unde Consiliul Județean are în implementare un proiect pe fonduri europene în valoare de 20 de milioane de lei fără TVA. Pentru că, de obicei pe finalul lucrărilor mai apar probleme, suntem pe teren împreună cu reprezentanți ai constructorului și ai Muzeului. Aici, stadiul lucrărilor este la 90%. Anul trecut am cheltuit toată suma eligibilă din cadrul proiectului, iar anul aceasta, restul lucrărilor din proiect sunt susținute financiar din partea nerambursabilă care ne revenea. Ne dorim să recepționăm cât mai repede acest obiectiv întrucât Consiliul Județean va implementa aici încă două proiecte, unul care vizează amenajarea curții și un altul care se referă la punerea în valoare a schitului Buliga, astfel încât Muzeul Județean să fie mai primitor.", a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Lucrările de la muzeu au intrat în ultima etapă. „Vorbim de o adevărată bijuterie arhitectonică a municipiului Pitești și a județului Argeș, astfel că așteptăm cu deosebit interes recepția acestei lucrări pentru a putea amenaja expozițiile de bază - Științe ale Naturii și Istorie - și astfel să venim în întâmpinarea marelui public care va putea vizita acest minunat obiectiv", a precizat Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

# Muzeul Judetean Arges – parteneriat cu Muzeul Național Bran

De asemenea, la Muzeul Județean Argeș s-a pus, săptămâna trecută, bazele unui parteneriat cu Muzeul Național Bran.

„Am purtat discuții referitoare la diverse proiecte și informații care implică muzeele, ca instituții publice de cultură. Este un pas semnificativ, mai ales că, după ce vor fi finalizate investițiile derulate de Consiliul Judetean Arges la obiectivele de la Muzeul Județean, ne dorim să avem o expunere cât mai mare inclusiv pentru vizitatori din țară și de peste hotare”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea