Recital cameral Duo Classic la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 iunie a. c., în Aula Universităţii Piteşti (Centrul de Calcul), de la ora 19.00, recitalul cameral al duo-ului „Classic” al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Violonistul Octavian Gorun şi pianista Corina Stănescu vor prezenta lucrări de Tommaso Vitali, Ludwig van Beethoven şi César Franck.
Octavian Gorun s-a născut la Craiova, oraşul în care a fost iniţiat în domeniul muzical de tatăl său, violoncelistul Valeriu Gorun. A urmat cursurile liceelor de artă, respectiv muzică din Craiova şi Bucureşti şi ale Academiei de Muzică „George Enescu”, secţia interpretare instrumentală -vioară.
Din 1997 este membru al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, iar în prezent este solist instrumentist al instituţiei craiovene. A întreprins numeroase turnee în: Italia, Germania, Elveţia, Spania, Franţa, Iran.
Ca solist, violonistul Octavian Gorun a susţinut numeroase recitaluri la Bucureşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu etc.
Corina Stănescu a studiat pianul la Craiova şi Bucureşti, unde a absolvit Academia de Muzică, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. A interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi internaţional cu Filarmonica „Oltenia”, în cadrul căreia este solist instrumentist. A susţinut numeroase turnee în ţară şi în străinătate.
Din 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră, dar şi al muzicii de film şi melodii de café-concert.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea