Au fost deblocate peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale

 

 

# Vor fi organizate concursuri și în spitalele din Argeș

Guvernul a aprobat, pe 22 februarie, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale. Urmează a fi organizate concursuri și în spitalele din Argeș. În memorandum au fost propuse spre aprobare: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din cele 88 de posturi solicitate; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din cele 7 solicitate; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat de 1.448, conform PRO TV.

 

Prin acelaşi memorandum s-a propus ocuparea prin concurs: a 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), respectiv 30% din totalul solicitat de 167 de posturi; 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 30% din 1.445 posturi solicitate; 75 de posturi pentru personal TESA, adică 30% din totalul de 180 de posturi solicitate; 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire, respectiv 30% din cele 280 de posturi cerute.

 

„Continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale. În urma discuţiilor cu sindicatele şi Ministerul Sănătăţii, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Astfel, după decizia pe care am luat-o în ianuarie când am deblocat alte 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10 mii de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitalele publice”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului. Premierul a adăugat că acest lucru va însemna, cu siguranţă, servicii mai bune pentru pacienţi, „dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spitale”.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea