Candidatul PNL la Primăria Albota nu știe câte sate are comuna!

 

Vin alegerile. În vara acestui an, pe 10 iunie, cetățenii își vor exprima opțiunile electorale atât pentru Parlamentul European, cât și pentru aleșii locali. Imediat au început să apară, pe la televizoare sau în mediul virtual, viteji cu pieptul dezgolit care să promită că se vor bate cu dușmanii cei răi. Candidatul PNL de la Albota este unul din acești flăcăi, care știe cu cine trebuie să se bată, însă nu prea știe pentru ce. Mai exact, nu își cunoaște propria comună, cea pe care dorește să o conducă...

 

”Numele meu este Dumitru Roland Florian, am 35 de ani, sunt căsătorit, student...” – deci cu studii neterminate. Nu-i bai, dacă știi ce vrei și știi realitățile localității pentru care candidezi. Doar că... ”... consider că Albota a rămas undeva în anii 90... în Albota nu există nici măcar un bancomat...” – ne mai explică domnul catindat. Așadar, principala problemă a albotenilor, în viziunea Domniei Sale (fiind prima idee expusă) este cea a lipsei unui bancomat. Păi înseamnă că e bine, în rest.

 

Doamna Alina a fost de acord...!

Întrebat de moderatoare despre cum a ajuns în apele învolburate ale politicii, domnul Roland nu s-a sfiit să se umfle în pene: ”... în urma unei discuții, am avut o întâlnire cu doamna Alina Gorghiu... am avut o întâlnire cu doamna Alina... care i-am spus... ori mă susțineți, ori mă aveți de contracandidat. Și doamna Alina s-a uitat la mine și a spus «tu îți dai seama ce spui?» și am zis: da...”

Ce să spunem? Bravo, doamna Alina, te-ai mișcat decisiv, e clar. Mai neclar e ce trebuie să facă acesta, candidatul, speranța, prin comună. Cu bancomatul am înțeles, hai să mai vedem.

”Eram în clasa I când unchiul meu (și nașul de botez, n.r.) a luat primar, nu am avut transport, nu am avut locuri de joacă, nici în prezent comuna nu are niciun loc de joacă... Sala de Sport nu s-a finalizat, nu știu dacă se va finaliza în curând... și Sala de Sport, când va fi gata, va fi tot închisă... domnul primar le-a pus lacătul pe terenul de sport, după ora 9 seara... terenul nu era în lucru, era numai pentru anumite persoane, gen consilieri locali și așa mai departe...”

Domnul Roland s-a mai lamentat că locuitorii din satul Albota nu au biserică: ”Avem o biserică în sat, una foarte mică, de pe la 1800, monument istoric și... chiar este nevoie...”

R: Câte sate are comuna Albota și care ar fi, pe sate, nevoile pe care Dvs. le-ați identificat?

Dumitru Roland: ”Păi sunt trei sate: satul Albota, Mareș și Cerbu...”

Bine domnu Roland, foarte bine! Se vede că sunteți implicat în viața comunei. Alți fraieri, cum sunt cei de la Wikipedia, sau cei de la Consiliul Județean Argeș, bat câmpii cum că în Albota ar fi cinci sate: Albota, Gura Văii, Cerbu, Mareș și Frățești. Așadar, au băgat, în plus, satele Gura Văii și Frățești. Sau, poate, domnul candidat nu le știe, ceea ce este foarte grav.

Deci: în Albota vor oamenii biserică, toată comuna vrea bancomat, în Mareș și Cerbu vor oamenii transport metropolitan.... vor canalizare (nu a specificat în care sat, pentru că marea majoritate a comunei este conectată la sistem), o piață agroalimentară. Domnul candidat insistă cu cele trei sate, susținând că dorește crearea a șase locuri de joacă în comună, ”două în fiecare sat”. De unde se vede treaba că politica nu e, totuși, în cazul de față, un loc de joacă... pentru nepoți! Nu știe domneul candidat unde se pot face locurile de joacă, trebuie să spună primăria pe unde are terenuri...

Pe final, domnul Roland mai dă drumul la o bombă, fără direcție, însă cine știe, poate face pagube:”... un parc industrial, pentru că Albota nu are nici un parc industrial, domnul primar vorbește de o zonă industrială (care există, n.r.)... avem nevoie de un parc industrial, ca toți cetățenii comunei Albota să lucreze acolo....”

Păi în județ, domnule Roland, oamenii se plâng de lipsa asfaltului, de lipsa apei, a gazelor naturale, a iluminatului public. Înseamnă că, la Albota, toate acestea au fost rezolvate. Domnul Roland s-a mai mândrit și cu patru proiecte depuse la Consiliul Local de un timp încoace. Da, treabă. Chiar treabă mare!...

Cum să vorbești despre nevoile unei comune atunci când nu știi nici măcar satele comoponente? Ei bine, eu cred că americanii au nevoie de un președinte tânăr, poate fi și o femeie, au nevoie de cereale integrale și de mașini electrice. Păi nu-i așa? La fotbal și la politică ne pricepem cu toții, dar de pe margine. Iar la Albota, domnule Roland, deocamdată, se pare că centrul e cam departe de dumneavoastră... Mai vedem, mai auzim.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea