O argeșeancă a câștigat premiul "Raluca Rîpan" pentru Chimie

Marți, 27 februarie, la Opera Națională din București a avut loc “Gala Cercetării Românești” - ediția 2024. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, având drept scop susținerea performanței în cercetarea românească și acordarea premiilor pentru rezultatele excepționale în acest domeniu.

Argeșul a primit două premii importante la Gala Cercetării Românești! La eveniment au participat din partea județului Argeș vicepreședintele Consiliului Județean Argeș - Adrian Dumitru BUGHIU, primarul Municipiului Pitești - Cristian Gentea și deputatul Nicolae Georgescu.

În cadrul galei, a fost acordat premiul special lui Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești, și lui Flavius Cladoveanu, director general al Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS, pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul ,,PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”, un hub de cercetare ce își propune să revitalizeze mediul antreprenorial local, inclusiv prin repatrierea tinerilor antreprenori români stabiliți în diverse orașe ale Europei, care dezvoltă mici companii cu activități de cercetare-dezvoltare în domenii de specializare inteligentă.

De asemenea, doamna Prof Dr habil. Raluca-Ioana Stefan-van Staden, din Câmpulung, a câștigat premiul "Raluca Rîpan" pentru Chimie. Cercetător apreciat la cel mai înalt nivel internațional, doamna Van Staden lucrează acum la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea