Opoziția din Consiliul Județean „doarme”, atât fizic, cât și online

 

Pe 29 februarie a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. Așa cum ne-am obișnuit, încă din anul 2020, legea permite ca astfel de ședințe să fie organizate atât cu prezență fizică, cât și pe online. Astfel încât sunt consilieri județeni care nu au participat de cinci ori, fizic în sală, la ședințele CJ Argeș. Mulți dintre ei intră doar online, având și camera oprită. Răspund „prezent”,ca la școală, la începutul ședinței, după care fiecare își vede de treabă.

Ședința desfășurată în ultima zi din luna februarie, care a avut pe ordinea de zi 31 de puncte, a durat în jur de 26 de minute. În 10 minute s-a făcut prezența, tehnica punând anumite probleme consilierilor, și 16 minute a durat votarea celor 31 de proiecte, sub efectul ecoului oferit de boxa din sală. Opoziția, formată din PNL și USR, a „dormit”, fie în sală, pentru că au fost prezenți câțiva consilieri liberali, fie în online.  Au fost doar două discuții în plen.

Într-un caz, care nu avea legătură cu ordinea de zi, consilierul județean Dumitru Grecu solicita un raport al finanțărilor din acest mandat: „Într-o ședință anterioară v-am făcut o propunere de a face o situație cu toate proiectele pe care le-am realizat în consiliul nostru. Acum că mai e un pic și se termină mandatul poate facem un bilanț cu tot ceea ce s-a întâmplat în perioada aceasta, cu toate finanțările...”. Aspect pentru care președintele CJ Argeș i-a mulțumit: „Domnul Grecu, bănuiesc că vreți să mă ajutați. Lucrăm la această situație și în cel mai scurt timp o să o aveți. Împreună s-au realizat lucruri”.

Mînzînă l-a contrazis pe Bughiu

Într-un alt caz, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a încercat să aducă un amendament la proiectul privind organizarea evenimentului „Gala Excelenței în Argeș”. În loc să fie premiate câte trei persoane, la fiecare categorie, Bughiu a vrut să premieze doar locul I. „E deprimant pentru că totuși și locul 3 e podium. Eu voi vota împotriva amendamentului”, i-a transmis Mînzînă, ceea ce l-a determinat pe Bughiu să nu voteze nici el propriul amendament depus.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea