Polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar

 

Un amendament adus legislaţiei rutiere indică faptul că polițiștii rutieri ar putea fi obligați să reducă viteza indicată de radar. Astfel, pentru viteze de 100 km/h inclusiv, viteza ar putea fi redusă cu 10 km/h, iar pentru viteze de peste 100 km/h, cu 10% din viteză.

Potrivit Comisarul.ro, legislația privind măsurarea vitezei cu radarul nu conferă claritatea și precizia necesare elaborării și aplicării normelor juridice.

 

„Acest fapt a condus atât la încărcarea la un nivel fără precedent a instanțelor de judecată cu soluționarea contestațiilor conducătorilor auto sancționati contravențional pentru depășirea vitezei, cât și la o practică judiciară diferită. Practica judiciară este diferită în sensul în care, prin hotărârile pronunțate, unele instanțe de judecată au recunoscut existența marjelor de eroare ale cinemometrelor, iar altele nu au recunoscut existența acestora, ceea ce a condus în mod evident la discriminarea conducătorilor auto mai sus mentionați”, arată autorii amendamentului în expunerea de motive.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea