Deputatul Nicolae Georgescu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege care interzice vânzarea țigărilor electronice către minori

 

Proiectul de lege care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice a fost adoptat, săptămâna trecută, cu majoritate de voturi, de plenul Camerei Deputaţilor. Printre parlamentarii care au fost inițiatori ai proiectului se află Nicolae Georgescu, Aurel Bălășoiu, Remus Mihalcea sau Nicolae Pavelescu.

„PSD este partidul care a găsit voința să inițieze și să adopte interzicerea fumatului în spații publice închise în anul 2016. Am avut de combătut atunci atacuri dure din partea industriei în domeniu, dar nu ne-am lăsat. Opt ani mai târziu, tot PSD a găsit de cuviință să acționeze în vederea reducerii expunerii copiilor și tinerilor la produsele de tutun plasate în dispozitive electronice”, a precizat deputatul argeșean Nicolae Georgescu.

 

Proiectul introduce sancţiuni de până la 100.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei. „Prin PL-x nr. 765/2023, al cărui co-inițiator sunt, au fost modificate şi completate unele acte normative din domeniul produselor din tutun, astfel că după votul final de marți (27 februarie 2024 n.red.), comercializarea țigărilor electronice către minori este interzisă prin lege, iar amenzile pentru încălcarea acesteia pot ajunge până la 100.000 de lei. În echipă cu medici, cadre didactice și grupuri de părinți acționăm pentru ca elevii din România să nu mai fie expuși la tot felul de produse care le distrug sănătatea și le pun viața în pericol”, a mai adăugat deputatul.

 

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea