Avocatul Alin Anton a promovat examentul de admitere în magistratură cu media 7,92

 

# CSM va decide dacă îndeplinește condiția de bună reputație

Avocatul Alin Anton a luat note bune la examenul pentru admitere în magistratură. Mai exact, nota 8,40 la examenul tip grilă și 7,43 la proba scrisă, rezultând o medie onorantă, de 7,92. Ulterior a trecut cu brio și de testarea psihologică și de proba interviului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, miercurea trecută, rezultatele definitive la concursul de admitere in magistratură, concurs la care au participat cei cu cel putin cinci ani vechime în profesii juridice.

 

Rămâne de văzut cât de mult îl va afecta măsura controlului judiciar pe Alin Anton în ceea ce privește examenul de intrare în magistratură. Spunem acest lucru pentru că, deși a fost admis la probele concursului, candidatul trebuie să fie verificat acum de CSM sub aspectul îndeplinirii condiției bunei reputații. Plenul CSM va hotărî, în următoarea perioadă, cu privire la îndeplinirea acestui aspect și apoi va valida rezultatele concursului. Alin Anton a fost reținut, pe 17 ianuarie 2023, pentru 24 de ore de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că a luat 10.000 de euro de la Veronica Grigorie, clienta sa, pentru a influența decizia judecătorilor ÎCCJ într-un dosar penal. Avocatul este acuzat că în primăvara anului 2019 ar fi cerut și primit de la aceasta 10.000 de euro, prin „Western Union”, pentru a interveni la judecătorii. Femeia spera să i se admită recursul în casație formulat și, astfel, să scape de condamnarea primită pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

 

Acțiunea a fost respinsă, iar în anul 2023, fosta sa clientă ar fi depus denunț împotriva avocatui.

Alin Anton are calitatea de suspect în acest dosar. „Ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului ”Western Union”. Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite”, a transmis DNA. Apărătorii avocatului susțin că nu a fost vorba de așa ceva. Totul se va decide în instanță, rămâne însă de văzut dacă accesul său în magistratură va fi îngrădit de cercetarea menționată.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea