Primarul Gheorghe Drăgan a promis multe şi nu a făcut mai nimic în comuna Lunca Corbului

În această perioadă în care se hotărăşte soarta cetăţenilor din comuna Lunca Corbului, aceştia trebuie să ştie sau cel puţin să li se atragă atenţia că primarul lor, Gheorghe Drăgan, s-a îndepărtat grav de la promisiunile pe care le-a făcut în timpul campaniei electorale din anul 2008 sau că nu şi-a făcut treaba aşa cum ar fi trebuit s-o facă în calitate de primar al comunei Lunca Corbului în perioada 2008-2012. În timpul campaniei electorale din anul 2008, atunci când Gheorghe Drăgan candida pentru funcţia de primar din partea PDL-ului, acesta venea cu un program electoral foarte bine conturat din punct de vedere al obiectivelor urmărite, însă foarte puţine dintre acestea s-au regăsit ulterior în lista de realizări „revendicate” de actualul primar.

Primarul Drăgan a promis multe şi nu a făcut mai nimic

Astfel, el promitea atunci atingerea următoarelor obiective (le menţionăm pe cele mai importante):
1. Înfiinţarea serviciului de salubritate pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere în locuri special amenajate.
După cum bine ştiţi, stimaţi cetăţeni, ce se întâmplă actualmente în Lunca Corbului cu serviciul de reciclare a gunoaielor este strigător la cer. Periferia satelor din comună este insalubră pentru că oamenii nu au unde să arunce gunoaiele. Tocmai de aceea, râul Cotmeana este plin de gunoaie.
2. Asigurarea pazei în comună.
În comuna Lunca Corbului, serviciul de pază este inexistent. Se ştie că asigurarea ordinii publice şi a securităţii cetăţeanului de rând este un aspect indispensabil pentru bunăstarea unei comunităţi. Din păcate, primarul Drăgan nu a folosit banii publici pentru a asigura un serviciu de pază în comună, ci pur şi simplu i-a cheltuit. În bugetul actual al Primăriei, la capitolul Bunuri şi servicii publice – Ordine şi securitate publică - se prevăd cheltuieli anuale de 400 de milioane de lei. Pe ce se cheltuie aceşti bani? Numai dânsul ştie.

Gheorghe Drăgan a minţit cu neruşinare atunci pentru a atrage voturile cetăţenilor din comuna Lunca Corbului

3.    Vreau să fiu primarul tuturor locuitorilor. Vreau să comunic direct cu locuitorii pentru a cunoaşte problemele lor. De aceea, trebuie introdus Internetul în localitate.
Asta promitea primarul Drăgan acum 4 ani de zile. Vorbe în vânt ... Gheorghe Drăgan a minţit cu neruşinare atunci pentru a atrage voturile cetăţenilor din comuna Lunca Corbului.  Ceea ce a realizat primarul Drăgan din această promisiune este următorul lucru: a devenit primarul nu tuturor locuitorilor, ci al celor după care el a putut obţine beneficii. A devenit nu primarul celor care aveau nevoie de el, ci primarul celor de care el avea nevoie.
Locuitorii comunei Lunca Corbului nu au nevoie de un primar care să ţină discursuri pompoase, fără a face nimic în folosul comunităţii, ci de un om care să conducă nu de la biroul său, ci chiar din mijlocul oamenilor, acolo unde prezenţa lui este necesară şi utilă.
4. Vreau ca uşa biroului să fie deschisă tuturor. Pot să fiu un primar activ căruia să nu îi fie frică să se întâlnească cu locuitorii. Pot să comunic direct cu oamenii pentru a cunoaşte realitatea, iar împreună să facem să dispară minciuna, frica şi teroarea. Pot să vă ascult, să vă înţeleg şi să trec la treabă în folosul comunei.
Din păcate, uşa primarului Drăgan a stat închisă pentru cei care aveau nevoie de sprijinul lui. Uşa primarului s-a deschis decât pentru prietenii, cunoscuţii şi „sponsorii” lui. Dacă aşa au stat până acum lucrurile, este timpul pentru o schimbare. Locuitorii comunei Lunca Corbului au nevoie de un primar care să adopte o altă atitudine faţă de oamenii de rând. Astfel, când ai o problemă de rezolvat în calitate de cetăţean, trebuie să mergi cu încredere la Primărie, să ştii că eşti primit cu amabilitate, să te simţi în faţa oamenilor de acolo ca un adevărat contribuabil din banii căruia se realizează venituri de care beneficiază şi el. Cetăţeanul trebuie să fie cel care „dictează” agenda unui primar şi a colaboratorilor săi.

Înfiinţarea unui Serviciu Public de Salubritate şi Colectare a Deşeurilor Menajere în comuna Lunca Corbului a fost doar un obiectiv trebut pe hârtie în programul electoral al lui Gheorghe Drăgan

5. Pot să fac ordinea, disciplina şi curăţenia să domnească în comună. Vom prelua, transporta şi depozita gunoiul menajer în locuri special destinate.
Realitatea e crudă însă: deşeurile menajere sunt depozitate haotic, fiecare aruncând gunoaiele la întâmplare. Nu există locuri special amenajate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, obligaţie care trebuia să revină primarului, prin legislaţia în vigoare. Înfiinţarea unui Serviciu Public de Salubritate şi Colectare a Deşeurilor Menajere în comuna Lunca Corbului a fost doar un obiectiv trebut pe hârtie în programul electoral al lui Gheorghe Drăgan, acesta nefuncţionând până în prezent.
6. Pot să aduc investitori credibili care să creeze locuri de muncă.
Şi în acest punct, Gheorghe Drăgan nu s-a ţinut de promisiune. Atragerea de investitori credibili este o chestiune care ar trebui să se plaseze dincolo de interesele personale ale primarului. Avem şi un exemplu clar de obstrucţionare a unui investitor credibil care putea şi poate să facă multe lucruri bune pentru comuna Lunca Corbului. Este vorba de  Bădescu Veron, candidatul la Primăria Lunca Corbului din partea USL-ului. Bădescu Veron depusese documentaţia pentru două proiecte mari cu investitori din afară, însă nu a avut parte deloc de sprijinul primarului Drăgan. Ba din contră, actualul primar a încercat să-l obstrucţioneze cât a putut, pentru ca acesta să nu facă bine pentru comună. Şi atunci, unde sunt investiţiile în zonă şi locurile de muncă?
7. Construirea Bazei Sportive Multifuncţionale în Lunca Corbului, judeţul Argeş.
Zis şi făcut. Această promisiune a fost respectată de Gheorghe Drăgan, care a considerat că existenţa unei baze sportive multifuncţionale este indispensabilă unei comunităţi. Însă, înainte de a fi iniţiat demersurile de construire a acestei baze sportive, trebuia să fi consultat, în prealabil, voinţa cetăţenilor din comuna Lunca Corbului. Cu siguranţă că cetăţenii îşi doreau altceva, mult mai util comunităţii. De ce primarul Drăgan nu a folosit aceşti bani (aprox. 2 miliarde de lei) pentru a îmbunătăţi serviciul de salubrizare al comunei sau pentru modernizarea şcolilor şi a unităţilor sanitare din comună? Sau, de ce nu a folosit aceşti bani pentru a asigura un serviciu de pază în comună?
Construirea unei baze sportive multifuncţionale în comuna Lunca Corbului nu este o realizare cu care se poate mândri primarul sau cu care se pot mândri cetăţenii din comună, din simplul motiv că nu este o realizare de care să beneficieze exclusiv cetăţenii din comuna Lunca Corbului, din moment ce această bază deserveşte mai multe localităţi din această zonă.
În concluzie, primarul Drăgan se încadrează perfect în profilul primarilor de pe frumoasele noastre meleaguri mioritice, care au promis marea cu sarea, iar apoi, după ce au prostit lumea cu promisiunile lor deşarte, s-au instalat confortabil în scaunul de primar. După ce Gheorghe Drăgan a rezolvat interesele clientelei politice şi prietenii cu câte un contract profitabil, cum de mai are tupeul să vină după patru ani în faţa aceloraşi oameni pentru a le cere un nou mandat?
După ce a acces în funcţia de primar, stând efectiv degeaba şi nefăcând absolut nimic pentru comunitate, vine acum, în plină campanie electorală, se apucă de asfaltat 2 drumuri şi trei uliţe şi are pretenţia că a făcut ceva.
Ori noi nu mai înţelegem nimic, ori pretenţiile  românilor de la primarul lor au scăzut la un nivel atât de jos, încât oamenii se mulţumesc ca primarul lor timp de 4 ani să nu facă nimic pentru ei, ceva palpabil, sesizabil....Nu asfaltarea a trei drumuri şi a trei uliţe, sau extinderea iluminatului public în câteva zone, şi gata! E bun de încă un mandat!  Nu mai vorbim aici de cât a costat şi cine a plătit lucrările respective. Păi ce gospodăreală e asta?
Promisiunile electorale pe care le-a făcut Gheorghe Drăgan în campania electorală din 2008 pentru a obţine funcţia de primar al comunei Lunca Corbului s-au dovedit a fi un mijloc ieftin pentru a atrage votanţii de partea sa. Mai trebuie avut în vedere un aspect foarte important, şi anume faptul că Gheorghe Drăgan ar fi putut  să facă până acum mult mai multe în calitate de primar al comunei Lunca Corbului, din moment ce a avut de partea sa sprijinul politic al unui partid care se afla la guvernare (PDL). Ce o să facă dânsul acum, din moment ce partidul său nu mai este la guvernare? La această întrebare trebuie să reflecteze cetăţenii înşişi, care trebuie să schimbe ceva în acest sens. Ei nu mai trebuie să se mulţumească cu atât de puţin de la primarul lor. Este o situaţie jenantă atât pentru comunitate cât şi pentru primarul care cerşeşte voturile electorale în schimbul unor promisiuni care nu au fost şi nu vor fi niciodată îndeplinite.
Un lucru este cert: comunitatea alege primarul, iar singurul mecanism prin care poate fi îndepărtat din funcţie primarul Drăgan - cel care promite multe şi nu face mai nimic - este votul!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea