Cu salariu de peste 21.000 de lei, medicul Ramona Ștefănache este acuzată că a luat mită de aproape 150 de ori

 

# Șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean Argeș, arestată preventiv

Un nou caz de corupție la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești! Medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie din cadrul unității medicale, dar care își desfășoară activitatea și la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pe 8 martie, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită. Aceasta este acuzată de aproape 150 de acte materiale de luare de mită, primind din partea pacienților, în propriul birou, sume cuprinse între 50 de lei și 600 de lei. Doctorița este acuzată că din banii primiți cu titlu de mită a dat și altor cadre medicale din spital.

Percheziții la SJU Pitești și la Spitalul Curtea de Argeș

În data de 7 martie, au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş. Una dintre ele a avut loc la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială. „În perioada mai-august 2023, inculpata Ștefănache Ileana Ramona ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Au fost aduse la audieri cinci persoane, care dețin calitatea de suspecţi. Doctorița a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind arestată preventiv pentru 30 de zile, în timp ce față de alte două persoane, un asistent medical şi un registrator medical din cadrul SJU Pitești, s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și tăinuire.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatei, STEFANACHE ILEANA RAMONA, fără antecedente penale, în prezent reţinută la IPJ Argeş, cercetată pentru săvârsirea infractiunilor de luare de mită în forma continuată (147 acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1) C.pen. rap. la art. 5 şi 6 din Legea art. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., dare de mită în formă continuată, faptă prev. de art. 290 alin. 1) C.pen. rap. la art. 5 şi art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 ) C.pen. (5 acte materiale) şi dare de mită, faptă prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 5 şi art. 6 din Legea 78/2000. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.03.2024 şi până la data de 06.04.2024, inclusiv. În baza art. 275 alin.3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”, arată Tribunalul Argeș. Hotărârea nu este definitivă.

Cât câștigă pe an medicul la SJU Pitești

Conform declarației de avere din iunie 2023, medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache a obținut de la SJU Pitești un salariu anual de 255.433 lei, ceea ce înseamnă peste 21.000 de lei lunar. În plus, aceasta a avut și o colaborare cu Spitalul Municipal Curtea de Argeș și cu alte două centre medicale, obținând venituri totale de aproximativ 70.000 de lei.

Conform declarației de avere, doctorița deține, împreună cu soțul său, o casă de 150 mp în Valea Iașului, un apartament în Curtea de Argeș, un teren intravilan în Valea Iașului și trei autoturisme Renault, unul dintre ele fiind achiziționat în 2023. De asemenea, în perioada 2019-2022, are contractate cinci credite la bancă în valoare totală de peste 530.000 de lei.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea