O piteșteancă a câștigat premiul I la GastroPan, la categoria „Piesă artistică”

 

# Raluca s-a folosit de 11 proverbe pentru a crea o lucrare dulce

 

Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti, și-a îmbogățit CV-ul cu încă un premiu important la secțiunea cofetărie. La a XV-a ediție a expoziției GastroPan, desfășurată între 14-16 martie la Brașov, piteșteanca a obținut premiul cel mare la categoria „Piesă artistică”. Lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci care au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc, tema din acest an a concursului.

 

Gustul dulce mult aduce

Iar Raluca a folosit mai multe proverbe românești pe care le-a ascuns în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalt. A ieșit o adevărată operă de artă, la care a lucrat timp de o săptămână jumătate.

„Tematica de anul acesta a fost folclorul românesc, cu orice aspect al său (balade, obiceiuri etc.). Eu am ales proverbe. Am căutat proverbe pe care le pot reda vizual pe lucrare. În cele din urmă au fost nouă intenționate și două din întâmplare, adică mi-am dat seama dupa ce am terminat lucrarea că pot fi interpretate detalii din planșă ca fiind proverb”, povestește Raluca.

Dacă v-ați uitat pe poze și nu le-ați descoperit, atunci vi le spunem noi. Cele nouă proverbe intenționate au fost:

- râde ciob de oală spartă;

- prins cu cioara vopsită;

- fă-te frate cu dracul până treci puntea;

- banu-i ochiul dracului;

- omul gospodar își face iarna car și vara sanie;

- nu pune carul înaintea boilor;

- buturuga mică răstoarnă carul mare;

- cine aleargă dupa doi iepuri nu prinde niciunul;

- peștele de la cap se împute.

Iar cele două „neintentionate”, care au fost interpretate de privitori sunt:

- cu o floare nu se face primăvară;

- apa trece, pietrele rămân.

Dracul, cioara și iepurii

Lucrarea arată extraordinar, în spatele ei fiind foarte multă muncă. „Ca tehnici și materii prime, am folosit în primul rând pasta de zahăr, Smartflex pentru ansamblu și Saracino Pasta Model pentru figurine. Am folosit foi de vafă, isomalt, pictură pe pastă de zahăr, o idee de royal icing si… biscuiti pentru drumul de țară. Florile au fost din pastă de zahar, iar jumătate din cioară a avut pene din foi de vafă. Detaliile mele preferate au fost dracul , ghearele ciorii si iepurii”, mai spune Raluca.

Iar munca ei a fost răsplătită pe măsură. „Acest premiu vine ca o recunoaștere oficială a aptitudinilor mele pe plan național, aptitudini de care sper să profitați atât cei din Pitești, dar și din restul țării”.

Absolventă a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, în 2005, Raluca Ţîrcomnicu a lucrat timp de nouă ani în funcții importante din mai multe hoteluri de top din Paris şi de la Londra. S-a întors în țară în 2016, iar apoi și-a deschis, la Pitești, un laborator de cofetărie - Busy Bee Party Cakes  -, în care dă frâu liber imaginației și transformă torturile sale în adevărate povești. Aceasta deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, având în CV numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu.

Raluca urmărește să dezvolte afacerea sa și pe partea de cursuri. Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook - Busy Bee Party Cakes sau site-ul laboratorului de cofetărie.


A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea