La Pitești, copiii au plantat copaci în Lunca Argeșului

 

Săptămâna trecută, pe 12 martie, Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată, la Pitești, printr-o acțiune educativă de îngrijire și protejare a mediului, organizată în cadrul unui parteneriat între Garda de Mediu Argeș, Agenția de Protecție a Mediului, Primăria Municipiului Pitești, prin Salpitflor Green S.A., și Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești.

În cadrul acestei acțiuni comune, angajați ai societății Salpitflor și echipa Gărzii de Mediu, alături de 30 de elevi din clasele primare ale școlii nr. 10, au plantat, în Parcul „Lunca Argeșului”, 23 de arbori de frasin, mesteacăn sau platan.

 

Specialiștii Salpitflor au oferit copiilor informații despre regulile de plantare, speciile de arbori și modul corect de îngrijire a plantelor și a mediului, iar cei mici au primit, la finalul acțiunii, câte un răsad de tuia la ghiveci, pe care să-l planteze în curțile lor sau ale bunicilor.

 

Activitatea le-a oferit copiilor prilejul de a învăța, într-un mod neconvențional, practic și recreativ, despre importanța conservării naturii și a contribuției active la această cauză. Participanții la activitate, îmbrăcați și echipați corespunzător, s-au implicat cu mult entuziasm, exprimându-și bucuria de a experimenta procesul prin care, cu mâinile lor, au dat șansa la viață unui viitor copac. Fiecare dintre ei a „adoptat” copăcelul la a cărui plantare a contribuit, iar copiii au promis că îl vor vizita de fiecare dată când vor veni la plimbare, în parc, împreună cu familia:

„Ne simțim foarte bine știind că, peste câțiva ani, o să vedem cum copăcelul nostru, pe care îl cheamă Naturel, a crescut! Activitatea de azi e una foarte frumoasă, ne bucurăm că, astfel, putem și noi să ocrotim natura și să dăm un exemplu și colegilor noștri!”

Edilul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de Comisarul șef al Gărzii de Mediu Argeș, Alexandru Vâjan, au fost alături de copii la întreaga acțiune:

„Cei mici vor duce mesajul protejării mediului mai departe, în familiile lor și în cercul de colegi și prieteni, acesta fiind unul dintre scopurile activității educative de astăzi: schimbarea în bine a atitudinii celor tineri față de mediu și natură!” a declarat primarul Cristian Gentea.

„Să nu uităm că un mediu sănătos înseamnă sănătatea noastră și a celor care vin după noi! Mulțumim pentru implicare și colaborare și vom continua aceste acțiuni, de ficare dată când vom avea ocazia!” – Alexandru Vâjan, Comisar al Gărzii de Mediu Argeș

Activitatea de astăzi are un rol educativ important, vizând implementarea unor schimbări de mentalitate în rândul generațiilor tinere, prin responsabilizare și conștientizare a impactului pe care omul îl are asupra naturii și a mediului înconjurător, în funcție de acțiunile sale.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea