Raportul ANP. Pe parcursul anului 2023, la Penitenciarul Mioveni a avut loc o tentativă de evadare

 

Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2023. La eveniment au participat și reprezentanți ai Penitenciarului Mioveni. „Raportat la un efectiv mediu de 23.360 deținuți (2023), deficitul de locuri de cazare, calculat la 4 mp pentru fiecare deținut, a scăzut de la 2.888 de locuri la finalul anului 2022, la 2.437 locuri, ca urmare a măsurilor dispuse de ANP în vederea creșterii capacității locurilor de deținere”, se arată în raport.

 

Măsurile de siguranță adoptate la nivelul unităților penitenciare au vizat și evenimentele negative de tipul evadărilor, părăsirilor punctelor de lucru sau tentative de acest tip. Astfel, pe parcursul anului 2023, au avut loc opt incidente de această natură, dintre care o tentativă evadare a avut loc și la Penitenciarul Mioveni, se menționează în raportul ANP.

 

La Mioveni vor fi realizate 190 de spații de cazare noi

Pentru 2024, se urmărește continuarea demersurilor de extindere a infrastructurii și reducere a supraaglomerării, prin crearea a 2.750 – 3.000 locuri noi de detenție. Încă din anul 2023, la Mioveni și în alte șapte unități penitenciare (Galați, Botoșani, Bistrița, Ploiești - Târgșorul Nou, Centru de Detenție Brăila Tichilești, București Jilava și Aiud) a fost contractată execuția lucrărilor pentru construirea de noi pavilioane de deținere, din care vor rezulta 1.105 locuri noi de cazare. În urma procesului de reabilitare a secției exterioare a Penitenciarului Mioveni, de la Gospodăria Agrozootehnică Miceşti, ar urma să fie realizate 190 de spatii de cazare pentru persoanele private de libertate. Acest lucru ar ajuta la îmbunătățirea condițiilor din sistemul de detenție. Se dorește realizarea unui ansamblu format din trei clădiri pentru spatii de cazare pentru deținuți, dar și a unor clădiri care vor avea funcțiuni secundare necesare funcționării ansamblului: post control acces, sala de mese, magazie, grup sanitar, foișoare supraveghere. În plus, ansamblul cuprinde un teren de sport și o curte de plimbare. Toate acestea corespund regimului de detenție specific și anume regim deschis.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea