Rezultate simulare BAC în Argeș: O singură notă de 10 la limba română

 

Peste 36% dintre elevii de clasa a XII-a din Argeș nu au luat nota 5 la simularea examenului național de Bacalaureat la limba și literatura română, peste 31% dintre elevi nu au luat nota de trecere la matematică sau istorie, în timp ce peste 43% nu au luat nota 5 la disciplina la alegere a profilului și specializării, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul școlar Județean (ISJ) Argeș. Procentul total de promovare la nivelul județului a fost de doar 41,15%. De asemenea, niciun elev din Argeș nu a obținut media 10 la simulare. Limba română le-a creat cele mai mari probleme.

 

Dintre cei 5.227 elevi înscriși la simularea bacalaureatului în Argeș doar 1.571 ar fi reușit să ia media minimă de șase, în condiția în care peste 1000 de elevi au absentat de la probe. Dintre cei care ar fi fost declarați ”reușiți”, 472 de elevi au medii cuprinse între 6 și 6,99, 534 elevi între 7 și 7,99, 423 elevi între 8 și 8,99, 142 elevi între 9 și 9,99.

 

La limba română, dintre cei 4113 candidați prezenți, doar 63,87% (2.627 elevi) au luat note peste 5. Dintre cei 4090 de elevi participanți la proba de la matematică sau istorie, procentul de promovabilitate a fost de 68,24% (2.791 elevi). În schimb, la disciplina de alegere dintre cei 3900 de candidați prezenți doar 56,92% (2.220 elevi) au luat note peste 5.

Liceele din Argeș care au elevi de nota 10

La limba română a fost o singură notă de 10 la simulare, obținută de un elev de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”:

- 13 elevi de la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești ,câte doi elevi de la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” Pitești și Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești și câte un elev de la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș, Colegiul Național Pedagogic ”Carol I” Câmpulung, Colegiul Național ”Dinicu Golescu” Câmpulung, Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești, Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu” Mioveni, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu” Pitești.

16 note de 10 au fost înregistrate în Argeș și la disciplina la alegere a profilului și specializării:

- patru elevi de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești și de la Colegiul Național Pedagogic ”Carol I” Câmpulung, trei de la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești, câte doi de la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” Pitești și Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș, respectiv un elev de la Colegiul Național ”Dinicu Golescu” Câmpulung.

”Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, transmite Ministerul Educației.

 

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea