Prejudicii de peste 75.000 de lei în urma unui control efectuat de Garda Forestieră în Argeș

 

# S-a deschis un dosar penal

Au fost stabilite prejudicii de 75.219,90 lei, în urma unui control în fondul forestier, efectuat de către Garda Forestieră Ploiești, în județul Argeș. Acțiunea s-a desfășurat, în perioada 14-20 februarie, Garda Forestieră Ploiești efectuând un control de fond parțial în fondul forestier de stat și privat pentru care asigură administrarea și serviciile silvice Ocolul Silvic Costești din cadrul Direcției Silvice Argeș.

 

„În urma efectuării controlului s-au identificat un număr total de 88 de cioate care nu purtau amprenta niciunui dispozitiv special de marcat, atât în fondul forestier proprietate publică a statului (79 cioate), cât și în fondul forestier proprietate privată (9 cioate), rezultând un volum total al arborilor tăiați fără drept de 93,572 mc, cu o valoare totală a pagubei de 44.457,45 lei, la care se adaugă valoarea funcțiilor pădurii nerealizate, în valoare de 30.762,67 lei. Prejudiciul astfel calculat însumează o valoare totală de 75.219,90 lei”, a transmis Garda Forestieră Ploiești.

 

Fapta constatată reprezintă tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și este prevăzută ca infracțiune de Legea nr. 46/2008 - Codul Silvic, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani. Ca urmare a constatărilor efectuate, a fost sesizat organul de cercetare penală competent.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea