Ziua Porților deschise la IPJ Argeș. Tyson și Nicu i-au impresionat pe vizitatori

În ziua de 25 martie, la ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la volanul autospecialei din dotare - Cupa Poliției la Conducere Auto, aflată la a doua ediție.

De asemenea, prin evenimentul Ziua Porților Deschise, zeci de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au ales să viziteze atelierele pregătite de poliţişti şi au participat la activitățile interactive şi prezentările structurilor de poliţie. Cei care au trecut pragul IPJ Argeș le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic. Totodată, la activități au participat și polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, care au desfășurat activități de promovare a profesiei de polițist, explicând elevilor care sunt primii pași către cariera de polițist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Punctul culminant al zilei a fost exercițiul desfășurat de echipa canină. Tyson și Nicu (polițist cu experiență atât în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cât și în calitate de conductor de câini de serviciu) formează o echipă de aproximativ 2 ani. Câinele este pregătit pentru asalt și intervenție, primindu-și numele datorită agilității și inteligenței pe care o demonstrează în acțiune, precum și a forței cu care acționează).Exercițiul a constat în elemente de disciplină - atenția la comenzile date de conductor, executarea cu precizie a comenzilor primite, dar și exersarea calităților pentru a oferi protecție și sprijin conductorului și echipei, la întâmpinarea unor acțiuni agresive, inclusiv atacuri cu arme albe și arme de foc.

Competiție de conducere defensivă între polițiști

De asemenea, instructorii Serviciului Pregătire Profesională Argeș au asigurat cadrul organizatoric al Cupei Poliției la Conducere Auto, iar premiile au fost asigurate de către IPA - Regiunea 1 Argeș. La competiție s-au înscris 10 echipe de câte doi polițiști, la finalul probei fiind calculat timpul total plus penalizări, după ce ambii coechipieri au parcurs traseul.

Cupa competiției a fost adjudecată de o echipă din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului. Pe locul al doilea s-a clasat o echipă formată din doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, respectiv Secției de Poliție Rurală Schitu-Golești, iar podiumul a fost completat de către o echipă din cadrul formată din doi polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, respectiv Biroului Rutier Pitești.

Serviciul Pregătire Profesională, structura de specialitate ce desfășoară activitățile de pregătire profesională a poliţiştilor argeşeni, asigură instruirea, teoretică si practică, în domeniul conducerii defensive. Numai anul trecut, aproximativ 450 de poliţişti argeşeni, cu precădere din segmentul stradal, au parcurs acest tip de pregătire.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea