Donație de suflet a Rotary Club Pitești către Spitalul Ștefănești

 

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie "Constantin Bălăceanu Stonici"- Ștefănești este singurul spital de recuperare neuro-motorie din județul Argeș.

De-a lungul timpului, la solicitarea medicilor din acest spital, Clubul Rotary Pitești a donat mai multe aparate medicale sau chiar a renovat diverse saloane ale spitalului.

Acum trei ani, conducerea spitalului a solicitat Clubului Rotary Pitești ajutor pentru achiziționarea unui echipament de recuperare motorie Airwalk, produs de către firma germană HP Cosmos.

 

Echipamentul este destinat recuperării neuro-motorii, recuperare post-traumatică, reabilitare musculo-scheletică, formarea și redobîndirea stabilității și echilibrului, etc.

 

Astfel, Clubul Rotary a demarat un proiect pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării acestui echipament medical și, cu sprijinul membrilor clubului, dar și cu ajutorul sponsorilor, s-a reușit strângerea unei sume de bani importante, fiind, astfel, posibilă cumpărarea aparatului la începutul acestui an.

Aparatul a fost achiziționat prin intermediul companiei Medical Technologies International, importator unic al HP Cosmos Germany, firmă care a fost reprezentată la punerea în funcțiune a sistemului de către dl. Călin Constantinescu.

Sistemul Airwalk® AP este produs de H/P Cosmos, lider mondial în producția de echipamente de ultimă generație pentru alergat, benzi de alergare, scări ergometre, sprint trainers, sisteme de instruire și diagnosticare a performanțelor sportive, precum și echipamente de reabilitare.

Contractul de donație a fost semnat de către Andreia Dumitrică, President Club Rotary Pitești 2023/2024, iar din partea spitalului de către Manager Anca Anne-Marie Stoiculescu și de Directorul Medical Mariana Neamțu.

Rotary International este una dintre organizațiile de caritate printre cele mai cunoscute din lume, cu peste 1,4 milioane de membri, organizați în peste 46.000 de cluburi. Cluburile nu sunt afiliate niciunei organizații politice sau religioase, iar scopul rotarienilor este de a ajuta comunitățile locale atât prin eforturile membrilor săi dar și cu sprijinul voluntarilor sau simpatizanților. Districtul Rotary 2241 “România și Moldova” cuprinde 154 de cluburi, iar Clubul din Pitești este, în prezent, singurul club Rotary din județul Argeș.

Deviza Rotary este “Serve Above Self” (Servește mai presus de tine), iar sloganul anului rotarian 2023/2024 este “Create Hope in the World” (Creează Speranță în Lume).


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea