Sediul ISU Argeș a fost demolat. Va fi ridicată o construcție ultramodernă

 

Sediul Inspectoratului pentru Situații De Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost dărâmat. Fostul sediu al salvatorilor argeșeni, de pe strada Traian, Nr.26 din Pitești, construit între anii 1977 și 1978, era încadrat în clasa I de risc seismic, având un risc ridicat de prăbușire în caz de cutremur. În locul acestuia va fi construit un sediu nou, ultramodern.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind finanțat de Banca Mondială și Guvernul României. Constructorul este reprezentat de asocierea dintre TLD Solution Grup din Pitești și Aria Ecodem din Iași.

Noul sediu va corespunde celor mai recente cerințe de eficiență energetică, inclusiv panouri solare, și va fi echipat pentru a oferi standarde ridicate pompierilor care își vor desfășura activitatea în imobil. De asemenea, clădirea va oferi acces universal în facilitățile nou construite, inclusiv rampă de acces, facilități sanitare pentru a permite accesul cetățenilor în clădire.

Viitorul sediu va fi alcătuit din trei tronsoane: tronson detașament pompieri Pitești (parter+ 2 etaje); tronson central de acces în clădire și spații administrative la etaj (parter + 1 etaj); tronson corp administrativ Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș (parter + patru etaje).

Începând cu data de 12 februarie 2024, ISU Argeș funcționează cu o parte din activitățile specifice, la adresa din municipiul Pitești, strada Intrarea Teilor, nr. 4, etajul 2 - în clădirea Universității din Pitești, Corp D. În continuare, Detașamentul de Pompieri Pitești va asigura prima intervenție în cazul situațiilor de urgență tot din incinta vechiului sediu.

Clădirea a fost demolată, urmând a începe demersurile pentru construcția noului imobil.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea