Poliția Locală Pitești acordă despăgubiri pentru familia polițistului local omorât în timpul serviciului

 

Consilierii locali piteșteni au aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, acordarea unei despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, către familia polițistului local omorât în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu. Banii urmează să fie acordați familiei de către Poliția Locală Pitești.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023. Savaste Condoruș, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale Pitești, mai avea în jur de 15 minute și ieșea din tură când a văzut, în centrul municipiului, mai mulți tineri care deranjau ordinea și liniștea publică.

 

Polițistul local observase un tânăr care aruncase o sticlă de băutură în curtea Colegiului Național „Ion C. Brătianu” și i-a atras atenția cu privire la comportamentul său și la faptul că nu se consumă alcool în spațiul public. Bărbatul a devenit agresiv și l-a lovit pe agent cu pumnul în față. În urma loviturii primite, polițistul local a dat cu capul de asfalt și a rămas inconștient. A fost internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Pitești unde a fost supus la mai multe intervenții chirurgicale. Timp de 15 zile s-a zbătut între viață și moarte. A murit pe 19 noiembrie 2023 la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

 

Sute de persoane și polițiști locali, din întreaga țară, l-au condus pe Savaste Condoruș pe ultimul drum. Mașinile cu însemnele Poliției Locale, aliniate, au salutat cu girofarurile aprinse, urlând din sirene.

Agresorul a fost trimis în judecată

Ștefan Florin Moraru, în vârstă de 20 de ani, agresorul polițistului, a fost trimis în judecată, în februarie 2024, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ultraj raportat la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Momentul său de agresivitate a costat viața unei persoane. Tânărul se află în arest preventiv.

Prietena inculpatului, prezentă la momentul incidentului, a explicat procurorilor cum s-a produs tragedia: „La un moment dat, enervat de faptul că polițistul local i-a spus că va face pușcărie, Moraru Ștefan Florin l-a scuipat pe polițist și l-a lovit cu pumnul în zona feței, iar în urma loviturii polițistul local a căzut pe asfalt”, se arată în rechizitoriu.

În schimb, inculpatul a declarat că l-a lovit pe polițist „cu pumnul în zona feței, întrucât acesta l-a prins de gât și s-a speriat”, se mai menționează în rechizitoriul procurorilor. Declarația inculpatului nu a fost confirmată, însă, de un alt martor.

Conform raportului de necropsie, moartea polițistului a fost violentă: „Ea s-a produs prin hemoragie meningo-cerebrală consecința unui traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană”. S-a constatat că leziunile provocate în seara zilei de 4 noiembrie 2023 sunt „în legătură de cauzalitate necondiționată cu decesul”.

Dosarul se judecă la Tribunalul Argeș.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea