Se dă startul unui nou proiect la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș

Susținut de Fundația Vodafone și implementat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, proiectul pilot „Conectăm generații în lumea digitală“ urmărește dezvoltarea competențelor digitale a persoanelor de peste 60 de ani, în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora prin integrarea tehnologiei în activitățile cotidiene, facilitându-le incluziunea socială în lumea din ce în ce mai digitalizată și minimizând decalajul digital dintre generații.

În România, în anul 2023, potrivit Institutului Național de Statistică,18,6% din persoanele, cu vârsta între 55 și 74 de ani, nu au folosit internetul niciodată, în comparație cu numai 1,4% din persoanele tinere, cu vârsta între 16 și 34 de ani. Pe de altă parte, un studiu cantitativ din 2019 (Wilhelm şi colaboratorii) relevă că frica față de escrocii online (47%), lipsa cunoștințelor (46%), lipsa de sprijin în utilizare (41%), precum și dificultatea folosirii echipamentelor (36%) îi oprește pe vârstnici să utilizeze tehnologiile digitale, deși sunt interesați de acestea și își doresc să fie în ton cu evoluția digitală de azi.

Scopul proiectului este de a încuraja persoanele de peste 60 de ani să folosească internetul și un telefon mobil (smartphone), ajutându-i să deprindă abilitățile necesare utilizării acestora, de asemenea, a le arăta beneficiile, pe de o parte și a-i învăța cum se pot proteja de fraudele online, pe de altă parte.

În cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu“ Argeș, atelierele, care au ca scop utilizarea telefonului mobil (smartphone) și a aplicațiilor destinate acestuia, se vor derula, bilunar, în perioada aprilie – octombrie 2024, în Sala Referințe Electronice și Internet, situată la etajul al II-lea al instituției.

Atelierele sunt gratuite, fiind oferite pentru informarea generală a argeșenilor de peste 60 de ani.

Înscrierile se fac la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, Sala Referințe Electronice și Internet (etajul II) sau la telefon 0720011304.

Primul atelier va avea loc joi, 11 aprilie, ora 16.00 și va avea tema „Utilizarea telefonului mobil (smartphone)“, urmat de un al doilea (pe 18 aprilie, ora 16.00) având ca temă „Comunicarea online. Utilizarea aplicației WhatsApp“.

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, la atelierele gratuite „Conectăm generații în lumea digitală“.

Gabriela Tomescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea