Mircea Geoană, în vizită la Pitești și Topoloveni

 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va fi prezent vineri, 12 aprilie 2024, în județul Argeș, la un an de la precedenta vizită în care a fost la Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Calinic.

De această data vizita sa este legată de lansarea cărții: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul, organizat de Asociația Proiectul România 2030, România Renaște! și Editura Litera va fi susținut, în județul Argeș, în două locații.

 

Prima data va fi lansată cartea la Pitești, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu”, începând cu ora 13:00. Apoi evenimentul va fi susținut la Topoloveni, în sala de Consiliu a Primăriei, începând cu ora 16:00.

 

Secretarul general adjunct al NATO va participa, în cadrul celor două evenimente, la discuții publice având ca tematică acest proiect publicistic definit ca fiind rodul unui parcurs de viață care i-a permis să înțeleagă atât politica internațională, cât și pe cea românească din perspective relevante.

„Mă bucur că, scriindu-mi cartea, abia azi pot să împărtășesc cu cititorii mei din țară și din străinătate reflecțiile și concluziile ultimilor aproape patru ani în care, în calitate de secretar general adjunct al NATO, am putut experimenta o nouă perspectivă asupra subtilei rețele de interacțiuni dintre strategia militară, politică, economie, tehnologie și societăți în ansamblul lor.

Când am preluat funcția, în octombrie 2019, am devenit primul cetățean al uneia dintre noile democrații intrate în Alianță după căderea Zidului Berlinului care ajungea la acest nivel al ierarhiei. Postura de deschizător de drumuri nu este întotdeauna comodă, dar este, cu siguranță, cea mai stimulatoare și cea mai propice pentru reflecție și autoreflecție.”, explică Mircea Geoană resorturile care stau în spatele acestui proiect.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea