Ion Georgescu, judecat în ședință nepublică

 

Pe 3 aprilie a început, la Tribunalul Argeș, procesul în care Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru fapte de corupție. În aceeași zi, față de Georgescu instanța a dispus schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Pe durata măsurii, acesta nu are voie, însă, să își exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni. De asemenea, nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosar sau cu familiile acestora.

 

Ion Georgescu este acuzat că ar fi acceptat de la Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești, promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, ca să o angajeze pe fiica acestuia, Sînziana Nicolae, la Spitalul din Mioveni, în funcția de medic chirurg. Edilul a fost prins în flagrant în timp ce îi înapoia suma directorului Poliției Locale Pitești.

 

Pe 3 aprilie, Tribunalul Argeș a declarat, la cererea lui Georgescu, ședința nepublică. „În temeiul art. 352 alin. 3 şi 5 C.proc.pen., admite cererea formulată de inculpat şi declară şedinţa nepublică pe întreaga etapă a cercetării judecătoreşti”, se arată în soluția pe scurt a instanței. De asemenea, Ion Georgescu și-a rezervat dreptul de a da o declaraţie după reaudierea martorilor indicaţi în rechizitoriu.

La termenul de judecată viitor, din 25 aprilie, instanța va decide dacă va admite cererile formulate de inculpat de a se efectua în cauză o expertiză tehnică, una medico-legală și alta financiar contabilă şi evaluatorie. Georgescu trebuie să depună la dosar până atunci și obiectivele la care ar trebui să răspundă experţii desemnaţi şi să indice care ar trebui să fie, în opinia sa, specializarea acestor experţi. La termenul viitor vor fi citați martorii Valerică Nicolae, denunțător în cauză, Sînziana Nicolae, fiica denunțătorului, doctorii Mircea Stoian, Teodor Dan Potecă, Alexandru Emil Iacobescu şi Iulian Mondiru, la propunerea lui Ion Georgescu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea