Cristian Gentea: „Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82%”

 

În Pitești, consumul de energie din sistemul public de iluminat a fost redus cu 82%, a transmis primarul Cristian Gentea. În principal, acest lucru se datorează proiectelor cu finanțare externă accesate de administrația locală.

În Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Bulevardul Eroilor și Bulevardul Frații Golești se asigură iluminatul prin 252 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 271.000 de euro, din care 74% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.

Iluminatul în Trivale, Tudor Vladimirescu, Mărășești – Exercițiu, Războieni, Găvana și Centru (zona BCR) este asigurat prin 1.143 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune asigură, la rândul lor. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro, din care 85% sunt bani nerambursabili, din fonduri norvegiene.

De asemenea, 1010 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune asigură, în completarea celor anterioare, iluminatul în cartierul Popa Șapcă, pe Bulevardul Armand Călinescu, pe Bulevardul 1 Decembrie și pe străzile: Republicii, Egalității, Teilor și Calea Drăgășani. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro, din care 90% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.

Credeți că ne-am oprit ? Nu! Avem cea mai harnică echipă pentru accesarea de fonduri, așa că urmează alte 1139 de corpuri de iluminat LED, pentru care a fost aprobată deja cererea de finanțare, la AFM, pentru suma de aproape 982.000 de euro. Derulăm, în această perioadă, procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție. Facem - și în alte zone ale Piteștiului – lumină, la costuri extrem de scăzute!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea