Proiect despre diminuarea consumului de alcool în rândul tinerilor la o școală din Argeș

Duminică, 7 aprilie, a avut loc la Școala Gimnazială Băiculești conferinta internațională "Cut! Preventing alcohol abuse among preadolescents". Întâlnirea a avut ca scop analizarea rezultatelor obținute în proiectul internațional 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118  ce a vizat diminuarea consumului de alcool in randul pre-adolescenților.

La eveniment au luat parte factori de decizie, experți în politici educaționale de elaborare a curiculumului, experți în proiecte naționale și europene, psihologi, diriginți, experți în management educațional. Au luat parte la eveniment și persoane din Letonia și Regatul Unit al Marii Britanii, membri în cadrul proiectului.

Moderatorul evenimentului a fost prof. Cosmin Mazilescu, coordonatorul proiectului. De-a lungul conferinței au luat cuvântul inspector școlar Simona Teodorescu, inspector Minerva Rizea, primarul Niculaie Dragnea, director CJRAE Rodica Ciucă , directorul școlii leana Bodescu etc.

Au fost prezentate amănunțit rezultatele proiectului. A fost realizat un ghid practic care oferă profesorilor, precum și personalului de asistență psihologică informații despre fenomenul consumului și abuzului de alcool în rândul tinerilor și sfaturi practice despre cum să stabilească activități educaționale adecvate pentru a aborda problema abuzului.

Calea Educațională își propune să ofere elevilor informații despre pericolul consumului de alcool, în special la o vârstă fragedă, și să discute liber despre subiect.
Ghidul prezintă situația cu privire la problemele generale din Europa, strategii de prevenire a abuzului de alcool în rândul preadolescentilor, un traseu educațional pentru a ajuta profesorii și părinții să abordeze problema în interiorul și în afara mediului școlar și o selecție de bune practici.

Manualul abordează preocuparea crescândă cu privire la consumul de alcool în rândul preadolescentilor din Europa, prezentând o imagine de ansamblu cuprinzătoare a problemei.
Recunoscând provocarea semnificativă a sănătății publice pe care aceasta o reprezintă, rezultatul cercetarii  subliniază necesitatea ca factorii de decizie și guvernele să înțeleagă natura  problemei.

Este prezentat un raport cuprinzător de recomandări de politici derivate dintr-un efort amplu de cercetare calitativă desfășurată între 9 august 2023 și 13 ianuarie 2024, pe fondul provocărilor fără precedent cu care se confruntă sistemele educaționale.
Axată pe șase națiuni europene cheie (Belgia, Franța, Grecia, Italia, Polonia și România), cercetarea analizează diverse perspective educaționale, juridice și civice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea