Proiect important realizat în Topoloveni

 

Se poate spune, pe bună dreptate, că, în ultimii ani, orașul Topoloveni a parcurs un drum lung și anevoios către dezvoltare. Așa cum sunt toate aceste drumuri. Însă progresul se vede. Iluminat public deosebit, șosea lărgită, fire trecute în subteran, blocuri anvelopate termic, acces către autostradă. Centrul arată bine. Chiar arată bine! Relația Primăriei Topoloveni cu fondurile nerambursabile este una specială. Mai nou, este reasfaltată Șoseaua Națională și sunt extinse pistele pentru biciclete.

Locul II - Dezvoltare urbană

Modernizare/extindere alei pietonale și construire piste de bicicliști în orașul Topoloveni

Beneficiarul investiției: orașul Topoloveni

Localizare proiect: orașul Topoloveni,județul Argeș

Valoarea totală a proiectului: 4.061.942,25 (€)

Proiectul a vizat construirea pistelor de bicicliști ce vor lega zona centrală de zonele funcționale ale orașului; lărgirea și reconfigurarea zonelor pietonale și de promenadă; construirea, reabilitarea și lărgirea trotuarelor conform normativelor în vigoare STAS; achiziționarea și instalarea unui sistem de reîncărcare a autovehiculelor electrice și electrice hibride; realizarea unui sistem de bike-sharing; plantarea de aliniamente de arbori și arbuști; dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban; iluminat ambiental pentru zona pietonală;

Implementarea proiectului a condus la creșterea numărului de bicicliști, simultan cu reducerea gradului de utilizare a autoturismelor personale, îmbunătățind gradul de fluentă a circulației, precum și reducerea numărului de accidente și a emisiilor de GES, respectiv CO2.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea