Premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a candidaților PSD Argeș: „Vă rog frumos: fiți pe primul loc”

PSD Argeș a organizat sâmbătă, 20 aprilie, la Ramada Events, evenimentul de lansare a candidaților la alegerile locale din luna iunie.

Cristian Gentea și Ion Mînzînă și-au lansat candidaturile pentru un nou mandat în prezența premierului Marcel Ciolacu care a venit alături de Paul Stănescu, secretar general al partidului, Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD și candidată la alegerile europarlamentare, Bogdan Ivan Gruia, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marian Neacșu, vicepremier al României, europarlamentarul Mihai Tudose.

Lor li s-a adăugat, din partea gazdelor, și argeșeanca Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.

Gentea: „Piteștenii știu foarte bine ce s-a făcut”

Cristian Gentea, candidat pentru un nou mandat la Primăria Pitești: „După patru ani, am constatat că strategia contracandidaților mei nu s-a schimbat. Aceleași atacuri, minciuni pe conturi false și ce este mai hazliu, promisiuni de genul: vom face șapte poduri peste râul Argeș și 10 parcuri industriale”.

Edilul Cristian Gentea consideră că piteștenii au văzut rezultatele realizate în municipiu în timpul mandatului său. „Piteștenii știu foarte bine ce s-a făcut. Știu că am dublat bugetul municipiului, știu că anul 2024 este primul în care cheltuielile de dezvoltare sunt mai mari cu 10% decât cele de funcționare, știu că am atras 500 de milioane de lei fonduri nerambursabile, nepunând la socoteală stadionul care înseamnă alte 500. Știu că suntem singurul municipiu din România care are trei creșe aprobate, la două dintre ele lucrându-se intens pentru a fi gata în toamna acestui an. Știu că societatea de transport a Piteștiului are, probabil, unul dintre cele mai noi parcuri auto din România, cu 83 de mașini electrice sau hybrid, absolut noi, cu care am creat un transport metropolitan care este dat exemplu de bune practice la nivelul țării. Știu că avem 21 de instituții de învățământ în renovare energetică, știu că avem primul cartier din România dotat complet cu containere îngropate, cu colectare selectivă pe cinci fracții și cu identificare cu cartelă electronică. (…) Mai știu că avem o sală Polivalentă Pitești Arena, pe care echipa de baschet o umple la fiecare meci. Știu că avem un bazin olimpic la standarde internaționale. Și mai știu că mai avem alte trei baze sportive și șapte săli de sport sau de educație fizică școlară în lucru…”.


Mînzînă: „Această bătălie electorală este cu noi înșine”

Ion Mînzînă, candidat pentru un nou mandat la Consiliul Județean Argeș: „Sunt onorat să candidez pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Argeș. Argeșul pe primul loc a fost dezideratul meu și al PSD Argeș… Avem investiții majore, de amploare în tot județul: Transfăgărășanul, Autostrada Pitești-Sibiu, Drumurile Expres Pitești-Craiova, Pitești-Mioveni, drumurile naționale sunt și ele modernizate. În acești patru ani am avut numeroase investiții: avem 200 de kilometri de drum județean modernizat, avem șantiere în tot județul. Suntem fruntași la accesarea de fonduri europene și de fonduri guvernamentale. S-a muncit să transformăm aceste proiecte în realitate. Eu vă cer să dăm în continuare dovadă de seriozitate și decență. Să rămânem alături de oamenii care ne-au votat și ne-au dat încredere. Fără ei și fără echipa PSD nu am fi putut face nimic. Dragi colegi, anul 2024 este anul victoriei categorice pentru PSD. Județul Argeș este mai sprijinit ca niciodată de Guvernul României și de premierul Marcel Ciolacu. Vă spun că îmi doresc chiar mai mult. Vreau să câștigăm la un procent atât de mare încât să scriem istorie. Nu luați în seamă pe cei care nu sunt în stare decât să critice. Avem două calități care ne despart total de adversarii noștri: suntem uniți și avem vocația construcției. Ei au vocația de a da din gură pentru că mai mult nu pot, dacă puteau arătau ceva. Această bătălie electorală este cu noi înșine, pe noi trebuie să ne autodepășim. Avem o singură cale: victoria!”.

 

Promisiunea lui Gentea

Cristian Gentea a făcut o promisiune în fața premierului Marcel Ciolacu: „La Pitești vom câștiga alegerile cu un scor atât de bun încât va contribui semnificativ la clasarea organizației PSD Argeș pe unul dintre primele trei locuri la nivelul țării”.

 

Ciolacu: „Nu are nimeni nicio șansă în fața dumneavoastră”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a lăudat echipa PSD Argeș: „Împreună cu Simona (Bucura Oprescu n.red.), domnul Mînzînă, cu Cristi (Gentea n. red.) s-a format această echipă frumoasă pe care o aveți astăzi. Haideți să nu ne alintăm: veți câștiga toate alegerile. Nu are nimeni astăzi nicio șansă în fața dumneavoastră. Eu vă rog frumos: fiți pe primul loc. Trebuie să recunoaștem că marele merit al acestei echipe, de a așeza pe fiecare la locul lui, unde să-și arăte întregul potențial, este a președintelui dvs., actual și viitor, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean. Valoarea și experiența s-a văzut, în primul rând, când s-a construit această echipă. Am început să vedem performanța și am recâștigat încrederea piteștenilor după ce Cristi a devenit primar. Cristi este un om dificil, ca și Mînzînă. Sunt niște oameni de care scapi foarte greu, au principii. Au lucruri fixe, de care nu vor să treacă niciodată. Asta arată că au capacitatea de a duce lucrurile până la capăt”.


Rugămintea lui Ciolacu: „Cristi, cred că va trebui să faci și echipă de fotbal”

Eu mă voi ține de cuvânt și voi duce stadionul până la capăt. Mînzînă s-a ținut de cuvânt și a făcut această echipă superbă cu peste 70 de primari. Cristi, cred că va trebui să faci și echipă de fotbal și să recâștigi campionatul. Dacă toată lumea investește, toată lumea așteaptă performanță”, le-a spus Marcel Ciolacu argeșenilor social-democrați.

Premierul a lăudat-o pe Simona Bucura Oprescu: „Este cel mai performant ministru al Muncii”

Premierul a avut doar cuvinte de bine față de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, lăudând activitatea pe care a avut-o aceasta în cadrul ministerului: „Simona este cea mai mare surpriză a României și a Guvernului României. Simona a reușit, cu o echipă, cu Banca Mondială, să coaguleze cei mai buni oameni în jurul ei și să facă față la toate aceste provocări într-un maraton de negocieri și de expertize. Cred că și în următorii ani, Simona va rămâne în istoria Guvernului ca cel mai performant ministru al Muncii”, a mai spus premierul.

La finalul evenimentului, zeci de primari și susținători s-au înghesuit să facă poze cu premierul. De la lansare, Ciolacu și-a luat miniștrii în microbuze, iar cu toții au mers la Simfonia Lalelelor.

La eveniment au luat parte și reprezentanți ai mediului academic, ai Asociației Oamenilor de Afaceri, ai Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, ai sindicatelor, conducători de instituții etc.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea