Simfonia Lalelelor - evenimentul primăverii! „Prin fiecare petală colorată ne scriem istoria noastră”

Piteștiul a fost în sărbătoare, iar Parcul Lunca Argeșului a devenit pentru trei zile inima vibrantă a Simfoniei Lalelelor! Deschiderea oficială a celei de-a 47-a ediții a Simfoniei a debutat la Filarmonica Pitești, fiind făcută de doctorul inginer Ilariu Isac, cetățeanul de onoare al Piteștiului și președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

„Sunt fericit că, în afară de bucuria pe care o aduce primăvară de primăvară în viața localnicilor, Simfonia a reușit să înscrie Piteștiul pe meridianele lumii, ca oraș în care se creează și se dezvoltă frumosul, cu multiple avantaje economice”, a spus Ilariu Isac, părintele Simfoniei Lalelelor.

Și primarul Cristian Gentea a transmis un mesaj special pentru piteșteni și argeșeni: „În fiecare primăvară, ne regăsim în inima orașului nostru drag, Orasul Lalelelor, pentru a sărbători nu doar frumusețea florilor care ne înconjoară, ci și valorile identitare care ne definesc ca locuitori ai acestui loc minunat. Cu siguranță sunt subiectiv când spun tuturor că orașul meu este cel mai frumos și primitor din lume, știu că frumusețea lui este în inima și în ochii mei dar obiectiv, comparativ cu multe alte locuri, chiar este un oraș în care poți trăi frumos. Simfonia Lalelelor reprezintă mai mult decât un simplu festival floral sau un simpozion științific. Ea este o manifestare a unității noastre, a mândriei de a fi parte dintr-o comunitate care sărbătorește natura și frumusețea. Prin fiecare petală colorată, ne scriem istoria noastră, tradițiile noastre și valorile pe care le împărtășim”.

Șase ambasadori prezenți la deschiderea festivalului

În acest an au fost plantați în tot orașul 460.000 bulbi de lalea, din 90 de soiuri. Peste 200.000 de lalele au fost plantate în parcul Lunca Argeșului, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România.

La deschiderea oficială a „Simfoniei Lalelelor” au fost prezenți șase ambasadori. Este vorba de ambasadorii Franței (Nicolas Warnery), Palestinei (Isam Masalha), Serbiei (Stefan Tomasevic), Marocului (Hassan Abouyoub), Egiptului (Moayad Eldalie) și Iordaniei (Mutaz Khasawneh), plus reprezentanți ai ambasadelor Germaniei și Țărilor de Jos, parlamentari, oficialități locale și centrale. După deschiderea evenimentului, a urmat Parada Florilor. A fost un moment plin de culoare și veselie, cu participarea copiilor și a cadrelor didactice din diverse instituții educaționale și culturale din Pitești, pe strada pietonală din centrul orașului.

Parcul Lunca Argeșului a oferit un spectacol al culorilor

Parcul Lunca Argeșului a fost punctul central al evenimentului, găzduind pavilionul expozițional, grădinile amenajate de elevi, atelierele de creație și design floral, expoziția florală în aer liber și târgul de flori. Transportul gratuit a fost asigurat de Publitrans prin curse regulate pe traseul Teatru Al. Davila-Lunca Argeșului și retur, iar expoziția și evenimentele au fost accesibile pentru toți cei dornici să se bucure de frumusețea acestui festival.

Parcul Lunca Argeșului a fost transformat într-o adevărată oază de frumusețe, cu mii de lalele și alte flori, oferind un spectacol impresionant pentru toți cei prezenți.

Prima seară a evenimentului s-a încheiat în note de muzică și emoție, cu un concert extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, pe scena din același parc: Lunca Argeșului. Spectacolele de muzică și dans, susținut de diverse școli din Pitești, au fost o bucurie pentru cei prezenți. Spectacolele au continuat și pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. Irina Rimes și Zdop și Zdup au încântat spectatorii prezenți în număr mare.

Simfonia Lalelelor - vizitată și de premierul Marcel Ciolacu

Printre cei care au vizitat Simfonia Lalelelor a fost și premierul Marcel Ciolacu. Acesta a mers în Parcul Lunca Argeşului şi s-a bucurat de aranjamentele florale deosebite. „Domnul primar Gentea a vrut să ne facă și această surpriză cu Simfonia Lalelelor. Este super ce ați realizat”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea