Florea Ene - angajament concret pentru locuitorii din Moșoaia!

Fostul primar al comunei Moșoaia, Florea Ene, vine, din nou, în fața alegătorilor. Cu un concept nou. Acesta a pus pe hârtie ceea ce dorește să facă în următorii patru ani, așa încât alegătorii pot spune, la finalul intervalului, dacă s-a ținut de cuvânt. Florea Ene se bucură de susținerea și încrederea multor oameni, demonstrând, de-a lungul vieții, că este om de caracter.

Redactor: Ce trebuie făcut, ce e de făcut, în continuare, la Moșoaia?

Florea Ene: Trebuie să accesăm fonduri europene, în primul rând, pentru că alte localități au accesat, între timp, fonduri de miliarde de euro, prin numeroase programe. Comuna Moșoaia nu a reușit, în mandatul în care am lipsit, să facă pași concreți în această direcție. Problema va fi remediată, vă promit. Am lăsat Moșoaia, la plecarea din Primărie, pe un trend ascendent de dezvoltare. Infrastructura preluată în 2004, momentul venirii mele în instituție, era aproape de zero: nu existau, în acel moment, drumuri locale asfaltate, rețeaua de apă era aproape inexistentă, rețeaua de gaze nu exista, nu exista canalizare deloc. Cu multe eforturi, toate acestea s-au realizat. Le vom finaliza.

R. E timpul să vă asumați și o promisiune, care va rămâne, aici, scrisă. Spre exemplu, pe partea de asfaltare...

Florea Ene: Dacă moșoienii îmi vor încredința acest mandat, voi începe și finaliza, în acești patru ani, asfaltările în multe zone unde lipsește: Aleea Victoriei, Aleea Soarelui, Drumul Morii-Smeura, Strada Apusului, Strada Bradului, Strada Colina Verde, Strada Sării, Strada Platoul Stejarilor, Strada Nucului, Strada Magnoliilor, Drumul Orașului (Farmacie Hințești-Strada Geamăna/comuna Bradu), Satul Bătrâni, Drumul Morii-Ciocănăi, Satul Lăzărești, Satul Lunga Lăzărești, Satul Mustățari, Satul Piscu Moșului, Piscu Priboii, Strada Gazului (de la Monte Carlo până la Strada Smeura de Sus). Vreau să îi asigur și să le garantez că în acest mandat vom încheia asfaltarea în Moșoaia, campanie începută tot de mine în 2004. Fiind o localitate în creștere demografică, se vor crea, cu siguranță, străzi noi. Le vom trata cu atenție și pe acestea, respectând însă principiile: introducerea rețelelor de utilități (apă, gaze, canalizare), apoi asfaltare.

R. Alte proiecte pentru viitor?

Florea Ene: Doresc (pentru că oamenii doresc!) construirea unui Centru Cultural în satul Smeura, pe fostul amplasament al vechiului Cămin Cultural. Trebuie extins sistemul de supraveghere video, trebuie extinsă rețeaua de gaze. Trebuie finalizată Școala Moșoaia. Mulți localnici și-au exprimat părerea de rău pentru că, odată cu plecarea mea, nu s-a mai sărbătorit Ziua Comunei. A venit momentul să o reintroducem în calendarul anual al evenimentelor. Oamenii mai doresc realizarea de trasee de piste de biciclete. Am gândit câteva astfel de trasee, cu o lungime remarcabilă, le voi propune și vom căuta să le finanțăm, aproape în întregime, cu ajutorul fondurilor europene. Rețeaua de canalizare Moșoaia-Ciocănăi-Bătrâni-Lăzărești este altă prioritate. Moșoaia este obligată să asigure, prin blazonul ei, această utilitate. Trebuiesc locuri de joacă pentru copii, pentru că aproape lipsesc. Vom începe cu elemente specifice amplasate în unitățile școlare. Trebuie să găsim soluții și pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân de pe raza comunei, care, se pare, s-au înmulțit. Când eram primar, săptămânal, acești câini erau colectați și duși la adăpostul din localitate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea