Cătălin Teodorescu: Chiar dacă în Argeș alegerile nu au fost câștigate de PDL, organizația a crescut

PDL a avut o misiune extrem de dificilă, aceea de a guverna România într-o perioadă de criză economică. Contextul ințernational nefavorabil a silit guvernele PDL să adopte măsuri de austerite nepopulare ce au dus la pierderea încrederii cetățenilor. Conștient însă de importanța acțiunilor sale, PDL și-a asumat, cu responsabilitate, actul guvernării într-un moment în care celelalte partide politice nu au avut curajul să o facă, iar astăzi România nu se confruntă cu o situație similară Greciei, fiind o țară stabil ădin punct de vedere economic.

Pentru PDL urmează acum  o perioadă la fel de grea  în opoziție, mai ales în condițiile în care scopul declarat al USL este acela de a desființa acest partid, demers care este însă de la bun început sortit eșecului.
Chiar dacă în Argeș alegerile nu au fost câștigate de PDL, organizația a crescut.  Câștigarea unui număr de 24 de primării față de 16,  câte au fost obținute în anul 2008, dovedește  faptul că partidul are oameni foarte buni, recunoscuți de către argeșeni, care i-au votat și le-au acordat încrederea. De asemenea, procentul de 25% din numărul de consilieri locali este unul foarte bun după o perioadă atât de grea pentru partid.   
Este adevărat că sunt localități în județul Argeș în care PDL a obținut rezultate slabe, prin urmare ne vom îndrepta atenția către aceste localități pentru a revigora filiale locale. Cred că reorganizarea partidului trebuie să înceapă cu filiala Pitești, unde s-a obținut un scor sub media județeană, iar  după finalizarea unei analize atente în partid vom trece imediat la restructurarea filalelor cu rezultate slabe.
Pentru a proceda la reorganizarea partidului trebuie să strângem rândurile, să dăm dovadă de unitate, să acționăm ca o echipă tocmai pentru a recâștiga încrederea cetățenilor care doresc să fie conduși de o echipă serioasă, competentă și puternică. În acest demers partidul trebuie să atragă oameni noi, cu credibilitate, fără ca oamenii vechi, care au muncit, să fie înlăturați, chiar dacă au obținut rezultate mai puțin bune. Toată energia trebuie folosită pentru a combate politicile de stânga, promovate și practicate de USL, în contextul în care PDL a rămas singurul partid important de centru dreapta, PNL dezintegrându-se în USL. Prin urmare este necesar ca PDL  să-și asume datoria de a fi  unificatorul forțelor politice de centru-dreapta care, alături de organizații și inițiative civice care împărtășesc aceleași idei, principii, să construiască un puternic pol de centru-dreapta care să se opună cu succes stângii socialiste.
Obiectivul principal trebuie să îl constituie câștigarea alegerilor parlamentare din toamnă și continuarea procesului de modernizare a Romaniei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea