Final de mandat - scrisoare deschisă a fostei președinte a organizației de femei a PDL Argeș, Cristina Diculescu

Acum 14 luni am intrat in Partidul Democrat Liberal, convinsă fiind că politica se face pentru cetățeni și în folosul cetățenilor, al celor care așteaptă de la politicienii pe care i-au votat fapte în beneficiul lor, sinceritate și consecvență. Fără o experiență politică anterioară am înțeles că rolul meu în Partidul Democrat Liberal era acela de a reconsolida organizația de femei și a de face din OF PDL Argeș o forță.  Activitatea intensă a organizației din ultimul an și-a atins obiectivul. Au fost organizate alegeri în aproape toate comunele din Argeș, iar numărul membrelor PDL Argeș a ajuns la 3500. Toate acțiunile organizației de femei au făcut ca PDL să se afle permanent în atenția cetățenilor și a presei. A fost, de fapt, o campanie preelectorală ce avea să aducă județului Argeș, în data de 10 iunie,  rezultate peste media înregistrată la nivel național. La alegerile locale am încurajat și am susținut femeile să candideze la primării și consilii locale. Ca urmare, în prezent avem o femeie viceprimar și mai multe în consiliile locale.  În calitate de președinte al OF PDL Argeș, am făcut parte din staff-ul de campanie pentru candidatul la Primăria Pitești. În județul Argeș, PDL a candidat din partea Alianței pentru Argeș și Muscel, formată din PDL și PNȚCD. Eu am candidat atât pe lista consilierilor locali la Primăria Pitești, cât și pe cea de consilieri județeni. La propunerea partidului, candidatul din partea Alianței pentru Argeș și Muscel la funcţia de Primar al Municipiului Piteşti a fost domnul Dragomir Daniel. Acesta a pornit în cursa electorală cu un procent de 1%. După validarea voturilor din 10 iunie, candidatul Dragomir Daniel a obtinut 17, 03%. În Consiliul Local au intrat, conform algoritmului, 4 consilieri PDL, printre care și eu.
A fi eficient într-o echipă, înseamnă să  demonstrezi intițtiva și să contribui la obținerea rezultatelor
În ședința de analiză a rezultatelor obținute la alegerile locale din 10 iunie, conducerea PDL Argeș a cerut ca unul din cei patru consilieri locali PDL să cedeze un loc candidatului PNȚCD. Nu mi s-a părut corect să sacrifici un om care face parte dintr-o echipă, cu atât mai mult cu cât PDL are nevoie în Consiliul Local de o forță unită și unitară. În viziunea mea, politica nu este un sport individual, ci unul de echipă. Iar dacă echipa este sudată, înseamnă că fiecare jucător știe exact ce are de făcut în teren. În momentul în care arbitrul arată cartonașul roșu pentru unul dintre coechipieri, jocul se dezechilibrează și șansele adversarilor de a marca puncte cresc. 

Sper că foștii mei colegi nu mă vor taxa pentru acest „cartonaș roșu” și vor înțelege că în politică, la fel ca și în afaceri și în viață, ai nevoie de parteneri. Cred în principiul conform căruia „a fi eficient într-o echipă, înseamnă să demonstrezi intiațiva și să contribui la obținerea rezultatelor „. 
Le mulțumesc tuturor celor care au avut incredere în mine și îi asigur că această experiență politică și, sper, respectul reciproc vor fi utile în relațiile noastre viitoare.
Cu stimă,
Cristina Diculescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea