Mioveniul a primit diploma europeană

Oraşul Mioveni a primit pe 28 iunie o distincţie foarte importantă, care îi recunoaşte meritele în propagarea ideii de unitate europeană. „Diploma Europeană“ obţinută în cadrul aplicaţiei „Premiul Europei“, lansată de către Consiliul Europei, este singura obţinută de un oraş din România, în acest an, alături de alte localităţi de pe continent. Sighişoara este primul oraş din ţara noastră care a fost distins cu trofeul „Premiul Europei“. Pentru ceremonie, viceprimarul Aurel Costache şi o delegaţie de 4 persoane au fost prezenţi la Strasbourg.

Următoarea distincţie, „Steagul de Onoare“

Diploma reprezintă primul pas făcut de oraşul Mioveni în vederea obţinerii „Premiului Europei“, deoarece, aşa cum este prevăzut în regulament, diploma va fi acordată numai oraşelor ale căror merite au fost recunoscute, dar a căror aplicaţie este mult prea recentă pentru a primi „Steagul de Onoare“. Diploma se situează chiar sub „Steagul de Onoare“, care reprezintă următoarea treaptă în competiţia pentru obţinerea marelui premiu, după care va trebui obţinută „Placa de onoare“ şi, în ultima etapă se va obţine „Premiul Europei“. Oraşul Mioveni va depune toate eforturile în vederea câştigării tuturor acestor titluri şi în acest sens va intensifica toate activităţile care fac referire la Uniunea Europeană, la înfrăţiri şi parteneriate cu alte ţări, schimburi de experienţă, evenimente europene, iniţiative de solidaritate şi propagare a ideilor europene.

Distincţie pentru 12 oraşe europene

Diploma Europeană a fost acordată anul acesta către 12 oraşe din diferite ţări, precum: Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Turcia şi România. Premiul Europei 2012 a fost acordat oraşelor Corciano, din Italia şi oraşului Sighişoara, din România. Creat de PACE în 1995, Premiul Europei este cea mai înaltă distincţie care poate fi acordată unui oraş european pentru acţiunile sale în domeniul european. Premiul constă într-un trofeu, o medalie, o dilpomă şi o bursă pentru o vizită de studii în Europa pentru tinerii din oraşele înfrăţite. „Voi pleca curând într-o delegaţie la Strasbourg, pentru a ridica premiul oferit oraşului Mioveni de Consiliul Europei“, ne-a declarat Argentina Culcuş, directoarea Centrului Cultural Mioveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea