“Demisie strategică” la liceul rușinii din Ștefănești

# Conducerea ISJ Argeș spune că directorul Grupului Şcolar Ştefăneşti fuge de răspunderea pentru rezultatele catastrofale de la BAC. După doi ani în care niciun elev al Grupului Şcolar Industrial  Ştefăneşti nu a reușit să ia Bacalaureatul, anul acesta unitatea a înregistrat o  “performanță”: 2,85% grad de promovare. Inspectorul general al ISJ Argeș, Florin Gardin, spune că încă de anul trecut conducerea acestei unități trebuia înlocuită și că împotriva Nicoletei Dinescu, directorul demisionar al unității, vor fi luate unele măsuri.
Dacă anul trecut, după sesiunea din vară, Argeșul număra patru unităţi în care niciun elev nu a promovat examenul de maturitate (grupurile şcolare Stâlpeni şi Ştefăneşti, Liceul Tehnic de Protecţia Mediului Piteşti şi Liceul Agricol Costeşti), în acest an, la nivel de județ, cea mai mică rată de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 2,85%. “Impresionantul”  rezultat l-a înregistrat Grupul Școlar Industrial Ștefănești, unde doi dintre absolvenții de anul acesta au reușit să “spele” rușinea liceului cu medii de peste 6! O adevărată “performanță”, mai cu seamă că nici în 2010 unitatea nu reușise să producă, în vară, “bacalaureați”.
Anul trecut, conducerea grupului școlar explica, mai mult sau mai puţin  convingător, că-n instituția cu pricina vin elevi slabi, care n-au chef de carte, că şi părinții sunt vinovaţi pentru că nu-i intesează decât ca odraslele să trecă anul (nu și că dascălii ar avea partea lor de vină). Anul acesta, însă, directorul instituției, Nicoleta Dinescu, (reconfirmată în funcție de Gabriel Bratu chiar și după eșecul înregistrat de grupul școlar, anul trecut), și-a prezentat demisia.

Gardin: “Doamna directoare va trebui să dea explicații!”

O demisie considerată “strategică” de către noul inspector al ISJ Argeș, Florin Gardin, care, oricum, avea de gând să ia “măsuri”. Gardin admite, însă, că elevii în cauză n-au potențial.
“Nu e o întâmplare procentul acesta, de 2,8%. Acolo ajung elevii cei mai slabi, cu medii de 2 sau 3, care n-au putut intra la alte licee. Dar, chiar și așa, în patru ani de liceu să nu poți să faci nimic nici măcar cu o parte din ei, mi se pare grav. Nu putem să admitem așa ceva. Doamna directoare și-a depus demisia ca să nu răspundă pentru aceste rezultate dezastruose. O demisie strategică! Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Va trebui să dea explicații pentru această situație și nu sunt excluse şi sancțiuni în acest caz, cum se va întâmpla, probabil, și în celelalte unități cu procent foarte mic de promovare”, a precizat, pentru Atitudine în Argeş, Florin Gardin, noul inspector general al ISJ Argeș.

Nicoleta Dinescu: ”A trebuit să-i alfabetizăm, nu să-i perfecţionăm!”

Directorul Grupul Școlar Industrial Ștefănești spune că gestul său nu are legătură cu rezultatele de la Bac şi că şi-a scris demisia  imediat după încheierea probelor de competenţe.
“Am avut motive personale să demisionez, Aşa am considerat că e mai bine (...) Vizavi de rezultate, aceştia sunt elevii, vin din anumite medii, jumătate din ei sunt cazuri sociale şi n-au nicio dorinţă să înveţe. Au fost şi situaţii fericite, cum sunt cei doi absolvenţi ai noştri care au luat Bacalaureatul cu 7,91 şi 6,56 şi care au arătat că dacă îşi doresc să înveţe, pot. Anul trecut, după sesiunea din vară, nu am avut niciun elev care să ia examenul, însă în toamnă, unul a reuşit, pentru că s-a străduit. Dar trebuie să recunoaştem că cei mai mulţi au un nivel scăzut de inteligenţă şi, oricât s-ar strădui profesorii, nu prea au cu cine să lucreze. Am avut cazuri în care a trebuit să-i luăm de la zero, să-i alfabetizăm,  nu să-i perfecţionăm, pentru că atunci când au venit la noi nici măcar la acest nivel nu erau.  Asta e realitatea, sunt foarte slabi. Cred că şi cei de la Inspectorat îşi dau seama de acest lucru.”, a  declarat, pentru Atitudine în Argeş, Nicoleta Dinescu, directorul demisionar care precizează că va rămâne, totuşi, la catedra grupului şcolar.
“Sunt profesor –inginer titular şi voi preda în continuare aici, însă nu îmi mai doresc o funcţie de conducere, cel puţin până când examenul de Bacalaureat nu se va modifica în sensul în care cea de-a treia probă să fie la modulul de specialitate.”, a mai spus Nicoleta Dinescu.

Alte trei licee pe lista ruşinii

Al doilea pe lista rușinii este Colegiul Ecologic Piteşti (din incinta Şcolii Numărul 8),  singurul liceu particular din Argeş. Aici, procentul de promovare a Bac-ului a fost de 4,34%, un pic mai mare decât la Ștefănești. Dar nu pentru că elevii de aici au ar fi fost mai sârguincioși decât colegii lor de la Ştefănești, ci pentru că în acest caz vorbim de mai puțini candidați. Diferența e că elevii de la Colegiul Ecologic Piteşti au sos din buzunarul  părinților (în majoritatea cazurilor, deşi printre candidaţi au fost şi elevi cu vârste mai înaintate) câte 1400 de lei, taxă de şcolarizare.
Cam la fel de prost s-au prezentat la Bac şi elevii Grupului Școlar Domneşti,  unde procentul de promovare a fost 4,85%  dar şi absolvenţii  Grupului  Şcolar Agricol Mărăcineni, unde examenul de Bacalaureat a fost trecut de numai  7,52% dintre cei care s-au înscris.

Meditaţii gratuite pe timpul verii

“Am început o serie de analize în liceele şi grupurile şcolare cu cele mai mici procente de promovare. Vom vedea ce măsuri se impun în fiecare din aceste cazuri. Până una-alta vom începe  să facem meditaţii cu aceşti elevi, vom aduce profesori de liceu, de facultate, astfel încât în toamnă lucrurile să se mai îndrepte. Mai rămâne ca aceşti elevi să şi vină la pregătire.” spune inspectorul general al ISJ Argeș, Florin Gardin.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea