Cătălin Teodorescu: Reprezentanţii PSD si PNL nu au putut gândi şi genera decât o criză politică fără precendent în istoria României de după 1989, asemănătoare cu mineriadele ca efect pe plan internaţional

Recentele evenimente de pe scena politică românească, derapajele  actualei puteri de la normele constituţionale şi democratice, au avut efecte negative  asupra imaginii  României în Uniunea Europenă şi S.U.A.
Aceste efecte negative au fost resimţite şi de moneda naţională, leul atingând un nou minim istoric în raport cu euro –  de 4,5495 lei. Evoluţia defavorabilă a cursului de schimb, atât pentru euro cât şi pentru dolar, anulează practic creşterea salarială de 8% pentru  bugetari. Toate aceste elemente duc la creşterea preţurilor, generează inflaţie şi implicit scăderea puterii de cumpărare. Este generată  astfel o situaţie de criză pentru cetăţeni, într-o perioadă  de instabilitate politică internă, care va duce automat la scăderea consumului. Mai mult, în condiţiile actuale, România poate deveni o ţară neagreată de către investitori. Cei de la USL, dornici atunci când erau în opoziţie să ajungă cât mai repede la putere, au făcut promisuni populiste pentru a-şi atinge scopul.
Reprezentanţii puterii se dovedesc astăzi incapabili să îşi respecte promisiunile,  iar populaţia îşi va da seama în curând de faptul că acele mult trâmbiţate soluţii ale USL nu pot fi găsite, cum nu pot fi găsiţi nici specialiştii USL care le pot gândi şi aplica. Reprezentanţii PSD si PNL nu au putut gândi şi genera decât o criză politică fără precendent în istoria României de după 1989, asemănătoare cu mineriadele ca efect pe plan internaţional, dar nu şi un program de guvernare realist şi responsabil. Populaţia va realiza că nu există soluţii economice reale ale acestui guvern, care în cele două luni de guvernare nu a făcut altceva decât să provoace o  gravă criză politică, ce va fi urmată de una economică dacă ţinem cont de deprecierea din ultima perioadă a monedei naţionale. 
În aceste condiţii, creşterea economică de 8% pentru bugetari şi scăderea CAS pentru pensionari nu mai reprezintă nimic, având în vedere faptul că  moneda naţională a pierdut 5 procente în aceste două luni. La acesta se adaugă şi mărirea de la 1 iulie a preţului la energie electrică şi inevitabilele scumpiri de preţuri ale tuturor bunurilor şi serviciilor care se calculează în raport cu euro şi cu dolarul, de la carburanţi până la telefonia mobilă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea