Bebe Ivan şi Bebe Toma, la judecată pentru pârtia de schi

Primarul Bebe Ivan, abia întors în fotoliul de primar al comunei Băbana, a început noul mandat cu o chemare în judecată a contracandidatului său pentru funcţia de primar, Bebe Toma, dar şi cu o plângere penală împotriva acestuia. Terenul pe care Bebe Toma a făcut pârtia de schi este motivul procesului.

Bebe Toma a dobândit 7,43 ha păşune pe baza unei cereri, cerere care nu se mai regăseşte în arhiva primăriei

În plângerea penală înaintată Prim Procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Bebe Ivan explică cum s-a împroprietărit Bebe Toma peste noapte. În anul 2002, acesta figura înscris cu 0,13 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 0,77 ha. În anul 2003, la rolul agricol Bebe Toma are înscrisă o suprafaţă de 0,92 ha teren arabil, 7,43 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 8,99 ha.
Terenul de 7,43 ha păşune a fost înscris în registrul agricol în baza unei cereri aprobate de primarul Popescu Marin, suprafaţă care reprezintă păşunea comunală Piscul Comanei. Cererea depusă de Toma Constantin nu se mai găseşte în arhiva primăriei comunei Băbana. Primarul spune că are cunoştinţă de această cerere, deoarece în registrul agricol Bebe Toma apare cu teren în anul 2003, explicaţia din registru fiind „la cerere”.

Contracte de vânzare cumpărare pentru ”a se pierde urma terenurilor”.

Bebe Toma vinde acestă suprafaţă de teren lui Anghel Loredana-Simona şi Anghel Valentin în data de 28.03.2003, iar un an mai târziu, pe 11.06.2004, aceeaşi suprafaţă de teren este cupărată tot de Bebe Toma, dar nu pe persoană fizică, ci pe firma SC Metropol SRL, al cărui reprezentant şi asociat este.
Terenul figurează înscris în registrul agricol al comunei Băbana ca fiind păşune naturală-comunală, iar primarul Bebe Ivan susţine că a ajuns în proprietatea SC Metropol SRL prin simple tertipuri, şi fără niciun temei legal.

Bebe Ivan cere în instanţă constatarea nulităţii absolute a contractelor de vânzare cumpărare.

Bebe Ivan, ca primar al comunei Băbana, cere instanţei să oblige pârâta SC Metropol SRL să lase în deplina proprietate şi posesie a comunei suprafaţa de teren de 72.900 mp, şi tototdată să fie constatată nulitatea absolută a contractelor de vânzare cumpărare. Pentru contractele de vânzare cumpărare, cele din 2003, dar şi cele din 2004, atunci când terenul a revenit în posesia lui Bebe Toma, dar prin intermediul societăţii pe care o administrează, s-au înaintat divere adrese către Prefectura Judeţului Argeş, la Postul de Poliţie Băbana şpi la IPJ Argeş, dar până în prezent nu s-a întreprins nicio măsură care să ducă la rezolvarea acestei situaţii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea