Nici Nicolescu nu speră la targetul lui Dragnea

# În cele mai optimiste calcule ale  PSD Argeş, prezența la referendum va fi de 50-55%  # Miting local cu 4 zile înainte de alegeri. Într-un judeţ “roşu”, social-democraţii abia dacă mizează pe o participare la referendum egală cu cea de la locale. Pe de altă parte,  PSD-işii sunt îngrijoraţi vizavi de o potenţială strategie a PDL de a ţine alegătorii departe de secţiile de votare, dar minimizează sarcinile trasate pe linie de partid, de secretarul general Liviu Dragnea, de a-i momi pe români cu zâne, clovni, baloane şi biciclete.
Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Argeş, pe listele pentru referendumul din 29 iulie figurează 543.801 persoane cu drept de vot. Deşi sunt cu  6767 mai puţini alegători decât la locale, e greu de crezut că USL-ul va reuşi să aducă în secţiile de votare 60% din cei care se regăsesc pe liste, aşa cum a cerut secretarul general al PSD, Liviu Dragnea în “directiva” transmisă în teritoriu săptămâna trecută.
“Stimaţi colegi, participarea alegătorilor într-o proporţie covârşitoare (min. 60%) la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu reprezintă obiectivul major al campaniei electorale!” se specifica negru pe alb în sarcinile trasate de USL.

Nicolescu mizează pe o prezenţă apropiată de cea de la locale

Nici măcar preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, cel care păstoreşte un judeţ cu o  majoritate USL-istă covârşitoare, nu speră la un aşa  procent. Nicolescu ia calcul prezenţa înregistrată la urne în iunie, la alegerile locale, când în secţiile de votare au ajuns 299.505 argeşeni (54,5% din electorat)
“Consider că vom reuşi să avem o prezenţă la vot  apropiată de cea de la alegerile locale, de 50-55%”, speră Constantin Nicolescu, îngrijorat că PDL-iştii vor apela la diverse metode de a-i ţine pe argeşeni şi pe români, în general, atât de ocupaţi încât să uite de  referendum.
Vigilenţa va fi mare vizavi de comercializarea băuturilor alcoolice în apropierea secţiilor de votare, ca o măsură ce va veghea la ...neinfluenţarea  electoratului.
Mai puţin împortantă în opinia liderului PSD Arges este strategia propriului partid de a recompensa electoratul care vine la urne cu cu poveşti de adormit copiii, poveşti care, cel mai probabil, chiar ar putea să ţină într-un context în care e demonstrat că foamea se potoleşte cu circ.
“Vă solicit organizarea în apropierea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă - evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot. De asemenea, vă solicit organizarea în fiecare localitate, cu sprijinul unui ONG, a unei tombole cu premii pentru alegătorii care s-au prezentat la referendum”, se arată în “directiva” lui Dragnea.

Trainingul zânelor, lăsat pe ultima sută de metri

Nicolescu spune că nici vorbă de aşa ceva. ” Nu s-a aplicat nicăieri!” a ţinut să menţioneze, scurt, preşedintele PSD Argeş.  Dar nici zilele n-au întrat în sac şi nici Dragnea n-a cerut ca trainingul clovnilor şi zânelor mobilizatoare să-nceapă de pe-acum!
E drept că un vot obligatoriu  (atât de convenabil în asemenea context) i-ar fi scutit de penibilul acestui circ de mahala, gândit ca soluţie pentru realizarea cvorumului, dar ....n-a fost să fie.
“Eu, în locul Curţii Constituţionale, făceam vot obligatoriu la acest referendum. Dacă vin 30% la urne, nu ne-am mai întreba ce-or gândi ceilaţi 70%. (...) În România, până se consolidează democraţia, ar trebui prezenţă obligatorie la vot.“ a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu.
Şeful social-democraţilor argeşeni e, totuşi, optimist în privinţa realizării, la nivel naţional,  a cvorumului pentru validarea referendumului. “Am convingerea că lumea va ieşi la vot ( …). Populaţia este hotărâtă să facă această schimbare.”, a mai spus Nicolescu.
În privinţa prezenţei la vot, un procent similar este estimat de preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea,  şi pentru municipiul reşedinţă de judeţ unde, cu implicarea primarului Tudor Pendiuc, USL-ul speră să aducă la urne 55% din piteştenii cu drept de vot.

Miting local cu 4 zile înainte de alegeri

Pe 25 iulie, la Piteşti, în Piaţa Primăriei, USL va  organiza un miting pentru mobilizare la vot, miting ce va precede manifestaţiile programate pe 26 iulie la Bucureşti, manifestaţii ce vor avea acelaşi scop.
Până una-alta, partidele din Uniunea Social Liberală îşi pun speranţe şi în plângerea penală depusă săptămâna trecută de USL împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru "răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei". Speranţa USL-iştilor e că o  eventuală începere a urmăririi penale împotriva celor 15 (Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, M.R. Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul) ar putea aduce ceva capital electoral de partea Uniunii.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea