Nereguli la Referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu

# La Rucăr, într-o secţie de votare, peste 150 bucureşteni au votat pe liste speciale # La Miroşi se vinde alcool la mai puţin de 100 metri de secţia de votare. În comuna Cetăţeni, viceprimarul comunei, Antonela Enache, a făcut o sesizare la 112. Un angajat din primărie transporta oameni la vot cu microbuzul instituției. Primarul - deşi în momentul în care am stat de vorbă cu domnia sa  şoferul dădea declaraţie la postul de Poliţie - ne-a declarat că nu a fost niciun incident în comuna pe care o conduce. “Eu am dat sarcină şoferului să meargă prin comună pentru a se asigura că va putea ajunge urna mobilă la toată lumea care a făcut cerere. Nu a cărat nicio persoană în microbuzul primăriei. Vă garantez acest lucru”. Imediat după ce a ieşit de la Poliţie, şoferul în cauză ne-a declarat că nu l-a prins şeful de post decât cu o persoană în maşină, iar acea persoană era sora sa.
Viceprimarul comunei susţine că microbuzul primăriei a cărat mai multe persoane la vot, din toate satele comunei, şi este convinsă că organele abilitate îşi vor face datoria: “Primarul a dat ordin ca oamenii să fie aduşi la vot cu maşina primăriei. Eu am văzut maşina de două ori trecând plină cu oameni către secţiile de votare. Sunt convinsă că cine a greşit va plăti”, spune viceprimarul Antonela Enache (foto). 

În comuna Miroşi, la mai puţin de 100 de metri de secţia de votare se consumă alcool. Comisia a motivat că nu are cunoştinţă de nicio ordonanţă care să specifice că nu este permisă comercializarea băuturilor alcoolice la mai puţin de 500 metri de secţia de votare. Autorităţile au fost anunţate de jandarmul care supraveghea zona.

La Rucăr, la ora 13, la o secţie de vot, din 530 votanţi, peste 150 erau pe liste suplimentare. “Majoritatea sunt bucureşteni”, ne spune preşedintele secţiei de votare. Să tragem concluza că la Rucăr este buricul votării pentru bucureşteni? Cum să treacă toţi bucureştenii pe la Rucăr în ziua referendumului? Nouă ni se pare dubios, dar organele abilitate sunt cele care vor certifica sau nu valabilitatea voturilor.

La Penitenciarul Colibaşi, din 500 deţinuţi cu drept de vot, 366 au făcut cerere pentrzu urna mobilă.


La secţia de votare nr. 52 din  Tudor Vladimirescu au votat pe listele suplimentare persoane care locuiau în Piteşti, dar în alte cartiere. Acestă procedură nu este legală, neputând vota pe liste suplimentare decât cei care nu sunt din localitate. Preşedintele secţiei a anunţat Biroul Electoral Judeţean că cele 15 persoane din Piteşti au votat pe liste suplimentare, iar persoanele implicate au fost radiate de pe listele unde figurează ca votanţi de drept.

La secţia de votare nr. 49 din Piteşti un bărbat a fost prins în cabina de vot în timp ce în timp ce îşi fotografia votul cu telefonul mobil. Jandarmul a auzit când s-a declanşat camera foto, iar în momentul în care a luat telefonul mobil şi l-a verificat a găsit poze cu buletinul de vot. Cetăţeanul a declarat că nu ştia că nu are voie să fotografieze buletinul de vot. Acesta a fost dus la poliţie, iar amenda va fi stabilită ulterior de către Judecătoria Piteşti.

La Tigveni, din cele 180 de cereri de cereri pentru urna mobilă înregistrate la primărie, 167 au venit din partea Centrului de Persoane cu Dizabilităţi Tigveni. Toate persoanele cu drept de vot s-au înscris pentru urna mobilă, deşi majoritatea votanţilor au probleme psihice.

La Valea Iaşului, bolnavii din spital au făcut toţi cerere penru urna mobilă. Peste 150 de personae, internate, au ceut în dimineaţa zilei de duminică să le fie adusă urna de vot. Dubios. Este greu de crezut că toţi oamenii, cu probleme de sănătate, internaţi la Valea Iaşului, s-au trezit cu gândul la urna de vot. Un pacient care a vrut săşi păstreze anonimatul, şi este şi lesne de înţeles de ce, ne-a declarat că se face  campania de câteva zile printre bolnavi. Aceştia sunt îndrumaţi de căte asistente şi chiar de doctori să voteze.  Altfel nici nu se putea explica acest procent de 100%, cu mare dorinţă de a vota, mai ales în cazul unor oameni bolnavi.

La Albeştii de Argeş, reprezentantul PDL, Ilie Stelian,  a declarat că timp de 4 ore viceprimarul comunei, Gabriel Popa, PSD, a stat în preajma secţiei de votare şi a îndemnat oamenii să voteze.

La Arefu, la secţia de votare nr. 194, reprezentantul PSD nu a avut acreditare. Reprezentanţii PDL au declarat că vor face plângere la Biroul Electoral Judeţean.

La Lereşti, la ora 14 erau în jur de 200 de cereri pentru urna mobilă, iar Spitalul de Pneumologie Câmpulung aproape toţi bolnavii au făcut cerere pentru urna mobilă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea