Simpozion dedicat lui Ionel Brătianu – 20 august

Centrul de Cultură ”Brătianu”, cu sprijinul Consiliului Județean Arges,  organizează  în ziua de 20  august 2012 un simpozion dedicat lui Ionel Brătianu.
Oaspeţii din acest an sunt din cei care s-au aplecat cu dăruire asupra cercetării acestor locuri eterne, pline de istorie, reprezentanți de seamă a unor instituții precum Muzeul Național Cotroceni; Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc - București; Centrul de Studii și  Păstrare a Arhivelor Militare Istorice Pitești;  Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”  București. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și lucrarea „Florica – file de monografie”, în timp ce la Vila Florica va răsuna discursul lui Ion I. C. Brătianu - "Despre cultura naţională" din 1923, unul din cele două discursuri înregistrate de marele om politic.
Invitații  speciali sunt dl. prof. dr. Apostol Stan de la București si dl. Dinu Zamfirescu, presedintele Consiliului Știintific al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc”, București. Acțiunea este organizata sub egida “Sărbatorilor Argeșului și Muscelului”, ediția a VI-a.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea