Nicolescu: Lovitura de stat este asta, cu procurorii, acuma!

Pesediștii argeșeni au prezentat o situație preliminară a controlului listelor electorale permanente. Înainte de a corobora toate datele strânse din teritoriu, spune președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, s-a ajuns la aproximativ 20.000 de argeșeni care nu aveau ce căuta pe listele electorale permanente.
Este vorba despre persoane decedate, plecate definitiv din țară, cu interdicție de a vota sau cu buletine care nu au fost preschimbate la termen. Aceste informații, spune Nicolescu, vor ajunge atât la Evidența Populației, cât și la Ministerul Administrației și Internelor. Ulterior, susține liderul pesediștilor argeșeni, rezultatele complete ale actualizării listelor electorale permanente vor ajunge la Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să ia o decizie bazându-se pe realitatea de pe liste.
Această acțiune a fost comentată și de primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, care spune că aici principala problemă a fost a celor 3000 de cetățeni care nu aveau cărțile de identitate preschimbate. El a mai vorbit însă și despre imperfecțiunile legii, care împiedică eliminarea unor cetățeni plecați definitiv sau decedați în alte localități de pe listele electorale permanente, în lipsa unor documente justificative, chiar dacă există declarații ale vecinilor sau rudelor.

"Păcat că se anchetează voința oamenilor"

Liderii PSD Argeș nu au omis să abordeze și subiectul cel mai vehiculat din aceste zile, ancheta procurorilor în ceea ce privește referendumul. Constantin Nicolescu a dezvăluit astfel că procurorii au fost deja la Râca și Rociu, localități unde prezența la vot a depășit sută la sută, însă nu au găsit nimic.
El susține că aceste anchete se datorează și plângerilor penale tipizate făcute, potrivit președintelui PSD Argeș, de către PDL. Și asta în ciuda faptului că observatorii acestui partid n-au avut nimic de comentat după referendum, a mai explicat Nicolescu. Acesta crede, în context, că anchetele privind referendumul vor avea efecte negative asupra cetățenilor:"Păcat că se anchetează voința oamenilor. Oamenii au dorit să meargă la vot! Prezența la vot va avea de suferit, după asta, pentru că majoritatea oamenilor vor fi intimidați de atitudinea foarte dură a procurorilor, și, ca să nu-și mai complice existența, vor renunța să se mai ducă la vot.", a concluzionat Nicolescu, subliniind că, de fapt, "Lovitura de stat e asta, cu procurorii, acuma!". A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea