Mega-centru de afaceri, în valoare de peste 780 miliarde lei vechi, la Piteşti!

# În toamnă va avea loc licitaţia pentru construirea clădirilor.Centrul de Afaceri  propus de FAST FINANCE FINDER va fi construit în buricul târgului, pe 3.323 metri pătraţi. Proiectul are cel mai mare contract de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor din Regiunea Sud Muntenia şi va găzdui, în cele trei clădiri, 51 de agenţi economici.
Mega-centrul de afaceri de pe bulevardul I.C. Brătianu este gata… de licitaţie. În septembrie va fi desemnată firma care va construi cele trei clădiri (3S+P+10E, 3S+P+3E, 3S+P+1E) din cadrul proiectului „Înfiinţare centru de afaceri în Municipiul Piteşti”, un proiect gigant al  S.C. FAST FINANCE FINDER S.R.L. (ai cărei acţionari principali sunt Gheorghe Badea, Cătălin Badea şi Silviu Badea), firma fiind beneficiara unei uriaşe cofinanţări din fonduri structurale. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 4, Domeniul major de intervenție 4.1. şi fonduri proprii.
Este vorba despre cel mai mare contract de finanţare pentru ceea ce reprezentanţii ADR Sud Muntenia numesc "dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor" din Regiunea Sud Muntenia.
“Valoarea totală a proiectului este de 78.688.793,24 lei, din care asistenţa nerambursabilă este de 40.837.618,51 lei (35.418.466,53 lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi 5.419.151,98 lei de la bugetul naţional)", explică Liviu Gabriel Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei structuri locale de sprijinire a afacerilor, pentru atragerea investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiilor locale. Contractul de finanţare a fost semnat în toamna anului trecut iar luna viitoare ar trebui să aibă loc şi licitaţia.

Proiectul a fost publicat, retras şi republicat pe SEAP

Anunţul privind Licitația Publică pentru lucrările de construcţie "la cheie" a Centrului de Afaceri Piteşti a fost postat pe SEAP la 21 iulie 2012 şi respins de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) din cauza unor condiţii considerate mult prea restrictive. Luna aceasta, mai exact pe 11 august, anunţul a fost din nou publicat pe SEAP, cu unele modificări. Valoarea estimată a construcţiei este, potrivit anunţului de pe SEAP, de 54.635.510 lei fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 17 septembrie 2012, ora 10.00 iar deschiderea ofertelor se va face în aceeaşi zi, la ora 12.00.
Vor urma, cel mai probabil, contestaţiile, şi abia ulterior vor începe lucrările. Durata de execuţie a construcţiei este estimată la 16 luni de la data atribuirii contractului, perioadă la finele căreia uriaşul centru de afaceri modern va fi pus la dispoziţia agenţilor economici, la cheie (inclusiv echipamente tehnologice şi mobilier).
"Sper că se vor încadra în termen, cu toate aceste întârzieri, pentru că ar fi păcat, având în vedere valoarea proiectului şi  finanţarea de care beneficiază prin Programul Operaţional Regional", adaugă directorul ADR Sud Muntenia.

51 de firme vor fi atrase în centrul de afaceri

Proiectul sună promiţător. 51 de agenți economici vor fi atrași în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor, dintre care 10 microîntreprinderi, 28 întreprinderi mici, 10 întreprinderi mijlocii şi 3 întreprinderi mari. În plus, vor fi create 328 de locuri de muncă în cadrul firmelor găzduite de centru.

Documentaţia de urbanism expiră în 6 luni

Planul Urbanistic de Detaliu pentru terenul proprietate privată în suprafaţă de 3.323 m.p, situat în intravilanul municipiului Piteşti, Bulevardul I.C. Brătianu nr. 48, 50, 52, proprietatea S.C. Fast Finance Finder S.R.L. a fost aprobat pe 24 februarie 2010, în şedinţă de consiliu local, iar documentaţia de urbanism este valabilă trei ani de la data aprobării, ceea ce-nseamnă că, peste o jumătate de an, în februarie 2013, va expira. Nu că şi-ar face cineva vreo grijă în această privinţă, mai ales când vorbim despre omul de afaceri Gheorghe Badea, naşul de cununie al Emei Pendiuc, fiica cea mare a edilului şef al Piteştiului.   Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea