Clasele pregătitoare din Argeș, luate la bani mărunți de Ministrul Ecaterina Andronescu

# Șefa învățământului românesc a sosit la volanul propriei mașini, un…Logan # Andronescu și Nicolescu s-au închis, în final, la un secret în cancelarie. Vineri, 24 august , județul Argeș a primit vizita d-nei Ministru Ecaterina Andronescu. La 40 de grade, aceasta a bătut județul în lung și-n lat, la volanul automobilului personal marca Logan. În prezența reprezentanților Consiliului Județean Argeș - președintele Constantin Nicolescu, vicepreședintele Florea Tecău, precum și a  Inspectorului Școlar General Florin Gardin, d-na ministru a vizitat Școlile din Câmpulung, Mioveni și Topoloveni.

Scopul vizitei a fost, în principal, verificarea stadiului de pregătire a școlilor pentru clasa pregătitoare, clasă ce va debuta în septembrie, anul acesta .
La Școala Generală nr. 1 din Topoloveni, ministrul Andronescu a fost întâmpinată de primarul Gheorghiță Boțîrcă, de consilierul județean Dorin Mărășoiu, de d-nele director ale școlii, prof. Liliana Turturoiu și Silvia Mărășoiu, de domnii director ai liceului Ion Mihalache, Prof. Titel Arsene și Dan Serafimescu, precum și de alte câteva cadre didactice ale școlii și reprezentanți ai Consiliului Local.
D-na ministru a fost încântată să constate că la Topoloveni, mobilierul pentru clasa pregătitoare este deja pregătit, de asemenea a lăudat faptul că spațiul destinat acestor clase este separat de spațiul școlii unde învață și copii mai mari, astfel încât copiii de 6 ani nu vor sta alături de cei de 14 ani sau chiar de 18, cum se întâmplă la unele școli din București.
În discuțiile  ministrului Andronescu cu cadrele didactice, au fost subliniate problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ, în general, dar și problemele localității, în particular. De exemplu, înființarea clasei a V-a la Liceul Ion Mihalache Topoloveni, clasă ce a fost desființată de fostul insp. Gen. Gabriel Bratu și pe care părinții o doresc din nou, deoarece este o clasă de excelență.
Lucrul asupra căruia ministrul a insistat și pentru care dorește o mai mare implicare din partea autorităților, este reînființarea școlilor profesionale care să ofere tinerilor din Topoloveni o meserie pe care să o practice imediat după terminarea Liceului și nu numai un liceu teoretic ce vinde elevilor iluzii. Primarul Boțârcă și-a exprimat tot sprijinul pentru reînființarea Școlilor SAM, Școli de Arte și Meserii, fostele școli profesionale.
În toată această perioadă în care politicienii noștri dau lupte politice, este de apreciat faptul că d-na min Andronescu este pe teren, pe o asemenea căldură, pentru a salva ce se mai poate salva din învățământul românesc.

Andronescu și Nicolescu s-au închis, în final, la un secret în cancelarie

După terminarea discuțiilor, ministrul învățământului s-a închis pentru câteva minute bune, cu președintele Nicolescu, în cancelaria școlii. La discuție au fost prezenți atât vicele Tecău, cât și generalul Gardin. De remarcat absența președintelui PNL Iani Popa, și el vicepreședinte al Consiliului Județean, absență cu atât mai greu de scuzat cu cât, prin înțelegere internă în rândul USL, Inspectoratul Județean Școlar a revenit propriului partid…
Andreea VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea