Săptămâna politică în Argeş

Luni 20 august. Conferinţă de presă la Prefectura Argeş, prefectul în concediu. Subprefectul Gheorghe Marin dă publicităţii datele minirecensământului la nivelul Argeşului. La Bradu, acolo unde subprefectul susţine că primarul nu a răspuns solicitărilor prefecturii, oamenii prefecturii au găsit trei morţi nedeclaraţi. Se pare că cei trei morţi care nu au fost şterşi de pe listele electorale permanente au arătat că Frătică ascunde ceva. Subprefectul aşteaptă de la centru o hotărâre care poate îi dă şansa să-l sancţioneze pe primarul de la Bradu. După această dezvăluire marcantă, Gheorghe Marin dă un copy-paste după declaraţiile şefilor de la centru şi încearcă să impresioneze ziariştii cu realizările celor 100 de zile ale guverării USL. Conferinţa se încheie cu concluzia clară că referendumul a fost desfăşurat corect în Argeş, iar banii cheltuiţi pentru acest act democratic au fost cheltuiţi legal, chiar dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni. 
Marţi 21 august

Conferinţă de presă la CJ Argeş – ora 10

Iani Popa întârzie, conferinţa începe cu Florin Tecău şi câţiva şefi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Subiectul dezbătut -  „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”. Vine şi Iani Popa cu o întârziere de 15 minute şi scuzele de rigoare: „Am fost în staff-ul de primire al ministrului Daniel Constantin”. Florin Tecău, un vicepreşedinte cu ştate vechi, îi arată proaspătului coleg ce i-a lăsat şi domniei sale să citească în faţa presei, pentru a-şi justifica prezenţa la conferinţă. Deşi această manifestare este în subordinea lui Iani Popa, se vedea clar că Florin Tecău era mult mai bine pus la punct cu manifestările care urmau să se desfăşoare.

Angajaţii prefecturii aranjau masa îndoliată pentru primirea lui Daniel Constantin

În timpul conferinţei de presă de la CJ, în holul de la parter era vânzoleală mare. Masa de protocol trebuia aranjată pentru a fi gata în momentul în care va coborî ministrul Daniel Constantin. Masa a fost îmbrăcată într-o faţă de masă neagră, prevestind parcă știrea care avea să tulbure liniştea USL-iştilor. Curtea Constituţională a României a decis că Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Masa a fost umplută cu sucuri, pateuri, cafele şi alte cele şi a fost bine păzită pentru a nu fi golită de ziarişti, iar ministrul să nu aibă pe ce pune mâna dacă cumva i se va face foame sau sete.

Conferinţa Judeţeană Priorităţi economice şi sociale în judeţul Argeş – ora 12

La propunerea Confederaţiei Naţionale Meridian, în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor “Fermierul” şi Instituţia Prefectului- Judeţul Argeş, s-a organizat Conferinţa Judeţeană Priorităţi economice şi sociale în judeţul Argeş, întâlnire care îşi propunea să fie un cadru de dezbatere şi dialog social între reprezentanţii administraţiei publice locale şi partenerii sociali, pentru o dezvoltare durabilă a judeţului Argeş.

Ora 12,45 CCR invalideată referendumul

Conferinţa Judeţeană Priorităţi economice este în plină desfăşurare în momentul în care se anunţă invalidarea referendumului. Daniel Constantin primeşte un sms şi se întristează, Andrei Gerea îşi pune mâinile în cap. Iani Popa şi Florin Tecău râd de Cornel Lazăr, care pare că nu înţelege ce a decis CCR. Le piere cheful tuturor de priorităţile economice şi sociale, iar Daniel Constantin anunţă că a primit o veste proastă. Totul începe să se desfăşoare cu repeziciune. Motivul: Daniel Constantin trebuie să ajungă la Bucureşti, acolo unde trebuie să discute cu partenerii săi de guvernare, Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Masa îndoliată râmăne neatinsă de personalităţi, cei prezenţi dau câte o declaraţie de presă şi totul se termină cu invitaţia făcută de Iani Popa către poiticienii prezenţi, de a merge la domnia sa în birou şi să se uite la televizor.
Miercuri, 22 august
PDL-ul lipseşte cu desăvârşire. Se pare că folosesc aceeaşi tactică ca şi Traian Băsescu: nu dau declaraţii, nu apar pe la partid.
Joi, 23 august, ora 12
Conferinţă de presă la USL. Prezidiu format din Simona Bucura, Marius Postelnicescu şi Ştefan Sabotici. USL funcţionează în Argeş. Sunt prezenţi reprezentanţi din toate cele trei partide care formează alianța. Se discută chestii de la nivel naţional. Pe plan local nimic nou. Simona Bucura, abia revenită din concediu spune că şi acum visează la organizarea Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Anul acesta nu a fost prezentă la nicio manifestare, deşi cu o urmă de regret recunoaşte că i-a plăcut anul trecut.
Marius Postelnicescu are şi el câteva nemulţumiri legate de activitatea PNL-ului în Argeş, dar încă nu le dezvăluie presei. Acesta comentează, la insistenţele ziariştilor, şi faptul că şeful său, Crin Antonescu, nu şi-a respectat promisiunea şi nu pleacă din viaţa politică: „Eu, în locul domnului Antonescu mi-aş fi respectat promisiunea”. Rămâne de văzut dacă această declaraţie va fi taxată de partid. Nu se mai respectă nicio ierarhie? Şeful e şef indiferent ce face. Se pare că Măarius Postelnicescu este destul de supărat pe ceea ce se întâmplă în PNL, şi se pare că va ieşi cu declaraţii incendiare foarte repede.

„Sunteţi varză în USL. Se pare că coabitaţi destul de bine cu cei care au guvernat înaintea dumneavostră”, spune un ziarist supărat de răspunsurile primite de la reprezentanţii USL

Audituri nu s-au făcut la deconcentratele din Argeş. Se pare că nici nu se vor face, manifestanţii din stradă sunt susţinuţi de USL, dar reprezentanţii prezenţi la conferinţă nu ştiu să răspundă şi cum sunt susţinuţi. Moral probabil. Candidaţii pentru alegerile parlamentare nu au fost încă hotărâţi. Probabil că se va discuta acest lucru la următoarele şedinţe de partid. Şefii partidelor care formează USL nu au putut ajunge la conferinţă. Probabil că se aşteaptă la întrebări incomode, şi mai bine trimit reprezentanţi, dar aceştia nu ştiu prea multe. Sunt prea mici pentru declaraţii mari.
Concluzia unui ziarist: „Sunteţi varză în USL. Se pare că coabitaţi destul de bine cu cei care au guvernat înaintea dumneavostră”.
Vineri, 24 august
Politicienii sunt plecați, după caz, unii să-şi lingă rănile, alţii să sărbătorească. PDL-ul încă nu iese cu declaraţii. USL-ul se dă un pas înapoi şi aşteaptă weekend-ul pentru o binemeritată odihnă.     Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea