Daniel Constantin se vrea deputat de Argeş

# Daniel Constantin e piteştean doar când vrea. Acesta a declarat, săptămâna trecută, că Argeşul este „judeţul dumneavostră”, deci nu şi al domniei sale, dar preferinţa îi este să fie ales deputat de argeşeni. # Daniel Constantin are o datorie de 295.000 euro la Dan Voiculescu, în condițiile în care veniturile anuale ale familiei sunt cam de... 3000 de euro. Săptămâna trecută, Daniel Constantin a făcut o vizită în judeţul Argeş, unde a avut o întânire cu directorii deconcentratelor subordonate Ministerului Agriculturii. La conferinţa de presă susţinută după această întâlnire, Daniel Constantin a făcut prima gafă. Acesta a declarat: „În judeţul dumneavostră.....” Judeţul nostru, dar şi al domniei sale, pe care se pare că l-a uitat odată ajuns la capitală. Acesta nu a uitat că este argeşean, însă, în momentul în care s-a ridicat problema candidaturii domniei sale pe un colegiu din Argeş. Întrebat dacă va candida pe un colegiu din Argeş, Daniel Constantin a răspuns: „Voi candida probabil pentru un loc de deputat, şi probabil că, în judeţul Argeş, în orice colegiu care este disponibil. Preferinţa mea este să fiu ales de argeşeni”.
De ce are astfel de preferinţe acest domn care uită că e argeşean atunci când este vorba de proiecte pentru judeţ, iar în momentul în care se vrea deputat, preferinţa domniei sale este să fie ales de argeşeni?

Daniel Constantin are o datorie de 295.000 euro la Dan Voiculescu

Daniel Constantin, născut la Piteşti, actualul ministru al agriculturii şi-a publicat declaraţia de avere. Acesta a declarat că are o datorie de 295.000 euro, datorie scadentă până în anii 2016, suma de 100.000 euro, şi în 2017, suma de 195.000 euro. Ţinând cont de veniturile familiei sale din ultimul an fiscal, adică puţin peste 15.000 lei, nu prea înţelegem cum va putea să achite această mare datorie. Dar nu e treaba nostră cum se va achita acesta faţă de Dan Voiculescu, atâta timp cât argeşenii nu vor fi implicaţi în acestă rambursare. Din declaraţia de interese aflăm că nici Daniel Constantin şi nici soţia nu sunt acţionari în diverse firme, deci singura sursă de venit ar fi salariile. Dacă preşedintele PC ar ajunge deputat, acesta va încasa anual maxim 70.000 lei, adică vreo 15.000 euro. Cum poate achita din salariu sumă de aproape 300.000 euro? Probabil că o afacere nou înfiinţată îl va scoate din impas pe cel ce se vrea deputat de Argeş. Oare va reuşi Daniel Constantin să se achite de acestă mare datorie într-un mandat de deputat, de Argeş, aşa cum se vrea domina sa?

Cu un master şi două diplome luate în Scoţia şi Irlanda, Daniel Constantin s-a angajat cu un salariu de 648 lei lunar

Daniel Constantin a terminat Facultatea de Zootehnie, Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti în anul 2002, în anul 2003 şi-a luat Diploma „Îmbunătăţirea eficienţei personalului”, Scottish Agricultural College şi Diploma „Îmbunătăţirea managementului strategic”, Institutul de Administraţie Publică –Irlanda. Între anii 2002 – 2004 - Diploma de Master, Facultatea de Management, Universitatea de Ştiinţe
Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Cu studii peste studii, şi tolba plină de diplome, preşedintele PC a fost angajat în anul fiscal trecut la Event Trade Consulting SRL cu un salariu de 648 lei, la fel ca şi soţia sa. Să-i spună lui mutu (cu m mic) Daniel Constantin că o casă de 340 mp în Corbeanca se poate întreţine din două salarii minime pe economie. Daniel Constantin nu mai are declarate alte venituri, şi domnia sa crede că toată lumea este atât de naivă încât să îşi închipuie că familia sa trăieşte din 13 milioane de lei vechi lunar. Cred că întreţinerea unei case de 340 mp costă de două ori mai mult decât veniturile declarate de familia sa.

De la un salariu minim pe economie, direct la Ministerul Agriculturii

Cariera lui Daniel Constantin a fost ca şi ascensiunea sa politică. Când partidul pe care îl conduce a fost la putere şi domnia sa a avut câte o funcţie politică, când nu, acesta a declarat că a câştigat salariul minim pe economie. Nu am înţeles foarte bine cum s-a putut să se angajeze cu un salariu de 648 lei. Poate că Daniel Constantin a fost angajat pe un post de muncitor necalificat, căci pe un post pe care i-ar fi fost recunoscută măcar diploma de facultate nu avea cum să se angajeze cu un astfel de salariu, deoarece legea prevede un salariu mult mai mare pentru studii superioare. Îi plângi de milă proaspătului ministru când îi citeşti declaraţia de avere. Are o casă şi un teren în Corbeanca, maşină nu, datorii de aproape 300.000 euro şi un venit declarat anul trecut de 13 milioane lunar.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea