Ștefănești, noua Mecca imobiliară

# Prețul imobilelor din Ștefănești, mai mare decât cel din cartierele Piteștiului. Criza economică a lovit puternic și sectorul imobiliar. Dacă acum trei-patru ani un teren la marginea orașului, în Platoul Găvana sau în Prundu Mic se vindea cu 100-150 euro/m.p., acum aceleași terenuri zac nevândute, deși prețul cerut este de 25-30 euro/m.p. Nu același lucru se întâmplă în Ștefănești, în special în zonele vânate de oamenii cu bani: Valea Mare, Drumul Morii. Aici parcelele de teren oferite vânzării sunt puține, iar prețul se menține ridicat.
La intersecția Izvorani cu strada ce duce în cartierul Brătieni este de vânzare cea mai mare parcelă din zonă: 6000 m.p., deschidere 45 m.l., toate utilitățile. Prețul cerut de proprietar este de 50 euro/m.p. Acesta nu este de acord să vândă bucăți mai mici. Zona este superbă, terenul fiind înconjujrat numai de construcții noi, frumoase

În Valea Mare, la numai două sute de metri de blocuri, un singur teren este oferit spre vânzare. Imobilul are o suprafață de 2160 m.p., o deschidere absolut generoasă, de 50 m.l., fiind aproape pătrat și deci pretabil pentru parcelare. Toate utilitățile sunt la stradă. Prețul cerut însă, așa cum spuneam, îl depășește pe cel al multora din Pitești: 60 de euro pe metrul pătrat, puțin discutabil.

Tot în Valea Mare sunt oferite la vânzare câteva vile. Cea mai vizibilă dintre acestea, situată la stradă,  dispune de o curte de 800 m.p. Vila este nou construită, are finisaje de lux și așteaptă cu nerăbdare noii proprietari. Curtea este și ea amenajată cu gust, are plante ornamentale, gardul este frumos. Viitorul cumpărător va deveni coproprietar și al drumului secundar de acces. Toate acestea… ei bine, toate acestea pentru… 235.000 euro.

Recapitulare: primul teren, cel de 6000 m.p., are valoare de 300.000 de euro. Cel de-al doilea, cel de 2160 m.p., costă aproape 130.000 de euro. Vila se vinde pentru 235.000 euro. Toate aceste prețuri sunt cu mult peste prețurile din cartierele mărginașe ale Piteștiului. De asemenea, depășesc prețurile unor imobile din țări cu mult, mult mai civilizate. Ștefănești este, așa cum am menționat și în titlu, o nouă Meccă imobiliară…
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea