U.(niunea) S.(oluțiilor) L.(ipsă) nu a reușit, de când este la putere, decât să producă pe plan intern puternice tensiuni sociale, iar pe plan extern să deterioreze imaginea României

# Susține Cătălin Teodorescu, prim-vicepreședinte PDL Argeș. Odată cu preluarea puterii de către USL, pe scena politică din România au avut loc convulsii cu care societatea românească nu s-a mai confruntat.  Prioritățile guvernului pesedisto-liberal nu au urmărit relansarea economică sau aplicarea unui program de guvernare. Dorința lor principală a fost preluarea întregii puteri, prin ocuparea posturilor cheie din instuțiile statului și prin urmare au acționat în consecință.
Uniunea Soluțiilor Lipsă, care a promis românilor „marea cu sarea”, nu a reușit, de când este la putere, decât să producă pe plan intern puternice tensiuni sociale, iar pe plan extern să deterioreze imaginea României. Eșecul politicii usl-iste este evident, deoarece inițiativa de demitere a președintelui Traian Băsecu nu a avut rezultatul așteptat de către aceștia.
Eșecul de la referendum își face simțite efectele și în cadrul USL. Voci importante din PNL au susținut ideea că liberalii au tras destul la căruța PSD și au pus eșecul demersului de demitere a lui Traian Băsescu pe seama liderului PNL și a colegilor din uniune. 
Unii lideri liberali consideră că partidul lor, care trebuie să fie unul de centru dreapta, se îndepărtează din ce în ce mai mult de la valorile și principiile liberale și se transformă într-o grupare populistă și demagogică. Această tendință este una dăunătoare, deoarece nu coincide cu dorințele și așteptările electoratului care votează în mod obișnuit cu PNL.
Disensiunile  din cadrul USL arătă că au apărut deja rupturi, care se vor vedea și mai mult după alegerile parlamentare. Probabil că, în ciuda a ceea ce este evident, liberalii, reprezentați de actuala conducere a partidului,  vor merge în continuare alături de PSD.
Ei nu trebuie însă să uite că au pierdut mereu pe mâna PSD începând cu prima suspendare a lui Traian Băsescu, în 2007, și nu trebuie să ignore faptul că în județele roșii, PNL își pierde identitatea pe zi ce trece și nu contează în cadrul USL. Sunt exemple elocvente în acest sens, când PSD și-a impus oamenii în administrația locală în dauna PNL, nerespectând protocolul de colaborare.
Este păcat pentru un partid istoric că a ajuns în această situație, de a se mulțumi cu firimiturile de pe masa puterii și de a sta cu capul plecat pentru câteva funcții negociate de unii dintre lideri.
Am convingerea că sunt mulți liberali care nu împărtășesc aceast mod de a face politică, dar nu își fac publice opiniile pentru că respectă disciplina de partid. Este posibil, dacă situația actuală va continua, ca cei care au o viziune de centru-dreapta să se repoziționeze și acest lucru să se realizeze chiar înainte de alegerile parlamentare din această toamnă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea