Încă un dosar penal pentru patronul Amfora Trans, George Dumitrescu, zis şi George Hoţu

Patronul firmei Amfora Plus Trans, George Dumitrescu, zis şi George Hoţu, o comite din nou, fără a avea vreo jenă față de lege sau de oamenii pe care i-a păgubit. George Hoţu, cu o poreclă atât de bine aleasă, a încheiat un contract cu firma Straco, firmă ce execută drumul de legătură dintre Uzină şi DN73, ce presupune livrarea de balastru firmei Straco la locul de execuţie al lucrării, adică la drumul amintit mai sus. Până aici, lucrurile sunt normale, numai că, în goana după profituri imense, firma lui George Hoţu, Amfora Plus Trans, a excavat în locurile care nu-i aparţineau şi fără a avea autorizaţie în albia Râului Târgului, în apropierea locului unde trebuia să livreze balastru.
Acesta a excavat ilegal pe o porţiune de 10 hectare ce aparţineau Consiliului Local Mioveni şi mai multor persoane, atât fizice cât şi juridice. Una din persoanele juridice care a fost păgubită este balastiera TGM patronată de Stănică Olteanu, care spus că-l va acţiona în instanţă pe George Dumitrescu pentru recuperarea prejudiciului.
Săptămâna trecută, George Dumitrescu a fost chemat la Primăria Mioveni de către primarul Ion Georgescu, împreună cu reprezentanţi de la Garda de Mediu, de la  Apele Române Argeş-Vedea dar şi de la Poliţia Mioveni pentru a clarifica situaţia şi pentru a ajunge la un consens. Însă George Hoţu nu a vrut să coopereze cu autorităţile, părăsind sala unde erau la discuţii, cu surle şi trâmbiţe, neavând pic de jenă faţă de autorităţile prezente. Ca să nu mai vorbim că se afla acolo în postura de învinuit.

Pericol de inundaţii

În urma excavărilor făcute de Amfora Plus Trans, din primele cercetări ale specialiştilor, se pare că s-a creat, în zonă, pericol de inundaţii, datorită excavării sub nivelul albiei râului, fără să lase nici măcar un dig de protecţie, astfel deviindu-se şi albia râului.
,,În primul rând, cel care a exploatat, a exploatat ilegal. Mă bucur că instituţiile statului au fost cooperante. Au venit la faţa locului, s-au făcut constatări şi fiecare în domeniul lui de activitate va demara anchetele respective, iar împreună cu Poliţia Română vor ajunge la o concluzie. Pe mine mă interesează refacerea zonei”, a spus Ion Georgescu, edilul din Mioveni.
Pe numele lui George Dumitrescu, în urma constatărilor făcute de poliţie, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de legea 85/2003 şi pentru tulburare de posesie.
,,În urma sesizărilor făcute de Consiliul Local şi de anumiţi cetăţeni şi a cercetărilor făcute la faţa locului se va întocmi un dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de legea 85/2003 şi tulburare de posesie. Acest dosar va fi înaintat Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeş”, a declarat Cms. Şef Cristian Mihalcea, şeful Poliţiei Mioveni.
George Dumitrescu nu este la prima abatere de acest gen. În urmă cu aproximativ doi ani, omul de afaceri Cătălin Bulf i-a făcut plângere penală acestuia, în care îl acuză că nu ar fi deţinut autorizaţiile legale pentru extracţia de balast din Râul Târgului.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea