„Plantează un copac pentru pace!”

Acesta a fost mesajul elevilor de la şcolile gimnaziale Mihai Eminescu şi Traian din Piteşti care, vineri, 21 septembrie 2012, de Ziua Mondială a Păcii, au plantat în jurul unităţilor de învăţământ copaci şi arbuşti ornamentali. Înarmaţi cu cazmale, găleţi şi material săditor, elevii de la Şcoala Generală Mihai Eminescu au ieşit, după cursuri, în parcul unităţii ca să planteze copaci pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii pe pământ. Acţiunea, coordonată de Sofia Zmărăndescu şi Alina Niţescu, două cadre didactice inimoase şi cu spirit de iniţiativă, a fost organizată cu prilejul zilei Mondiale a Păcii (21 septembrie). Puştii s-au arătat mai mult decât entuziasmaţi şi s-au străduit să se implice trup şi suflet în activitate, mai ales după ce au aflat cât de importantă este natura şi cât de necesară este protejarea ei.

Mândri că participă la un eveniment global

Şi elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială Traian din Piteşti s-au implicat într-o acţiune similară. Copiii au demonstrat că ştiu să preţuiască natura şi au plantat, ca şi colegii lor de la Şcoala Mihai Eminescu, copăcei şi arbuşti ornamentali.
“Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi pentru că ne aminteşte de natură, de importanţa protejării ei şi reprezintă continuitatea vieţii. Cu această activitate vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului, prin campania anuală pentru mediu şi pentru pace organizată de ENO şi LeAF. Suntem mândri că şi noi participăm la acest eveniment global”, a mărturisit prof. Gabriela Drăcman, îndrumătoarea acţiunii.
Ziua Internaţională a Păcii a fost stabilită în 1981 printr-o rezoluţie a Adunării Generale a O.N.U şi a fost gândită ca o zi dedicată eliminării războaielor, violenţelor din comunităţi şi din şcoli şi cooperării între oameni.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea