Fosta organizaţie de la PRM, actual USL, ne-a scumpit gunoiul

# Preţul a crescut de la 5,7 lei/persoană/lună, la 7,1 lei/persoană pe lună fără TVA la oraşe, iar la comune de la 30 lei/an de gospodărie, a ajuns la 36 lei/an/persoană. # Gabriel Moiceanu (foto): „Delegarea serviciului de salubrizare este un proiect de succes” # Ducele de Albota: “La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l angajăm pe Vadim”. În timp ce oraşul este într-o perioadă de greve la Arpechim și Lisa Draxlmaier, şefii de la judeţ se laudă cu delegarea serviciului de salubrizare. Nu am înţeles foarte bine care ar fi succesul, dar am înţeles, clar, că din buzunarele tuturor argeşenilor vor ieşi mult mai mulţi bani pentru acest mare succes. De la 5,7 lei/persoană, la oraşe, s-a ajuns la 7,1 lei/persoană plus TVA, iar la comune, de la o taxă de 30 lei anual/gospodărie, acum se plăteşte 36 lei/an de persoană. „Un real succes această delegare”, dacă ar fi să-l citez pe directorul A.D.I Servsal, Gabriel Moiceanu. Succesul poate fi doar la domnia sa, că din punctul nostru de vedere, al tălpaşilor, este doar o altă scumpire, una din multele care ne-au „înseninat” viaţa în această toamnă.

Cauze obiective ale criteriilor de taxe, susţine directorul A.D.I Servsal

Gabriel Moiceanu, cel care conduce A.D.I. Servsal, a încercat în conferinţa de presă de la Consiliul Judeţean Argeş să lămurească presa, care la rândul ei ar trebui să lămurească cititorii, de ce s-a scumpit aşa mult serviciul de salubrizare. Cauze obiective, spune directorul în cauză. Taxa de depozitare a fost înclusă în preţul plătit de cetăţeni. Pachetul de servicii pe Piteşti se împarte la un număr mai mic de locuitori, restul se sustrag de la plata gunoiului. Gabriel Moiceanu spune că numărul total al piteştenilor este de aproximativ 160.000, iar taxă de salubrizare nu plătesc decât 120-125.000 de piteşteni. Concluzia noastră: să ne sustragem toţi, şi să lăsăm cei care consideră această delegare un real succes să plătească, iar salariile să şi le ia din ceea ce plătesc dumnealor. În aceste condiţii ar considera-o tot un real succes? Nu cred!
Bomboana pe colivă a pus-o tot directorul Moiceanu, care a încercat să dreagă busuiocul cu aceste tarife, spunând: „Tarifele sunt în urma unei licitaţii internaţionale”. Extraordinar!!! Vă daţi seama ce înseamnă Argeşul pentru mapamond? Tot mamapondul a fost interesat de licitaţia noastră pentru gunoi, ceea ce se pare că a adus la aceste majorări de peste 50%. Mapamondul e vinovat, că dacă era licitaţie naţională, poate aveam şi noi la Argeş, acelaşi preţ ca la Ploieşti.

Facturi mai mici pentru ploieştenii care colectează gunoaiele selectiv

Programul de colectare selectivă a deşeurilor de la case din Ploieşti a fost lansat la sfârşitul lunii septembrie, printr-o campanie de informare. Abonații Rosal care vor să se înscrie în acest program vor plăti lunar 2 lei de persoană pentru ridicarea gunoiului, în loc de 2,5 lei cât costă în prezent. Aceștia vor trebui să depoziteze în saci diferiți deșeurile din plastic, hârtie și sticlă.
Ideea le surâde celor mai mulţi ploieşteni care locuiesc la casă. Oamenii spun că este mai civilizat şi mai igienic să colecteze gunoiul selectiv. Ploieștenii care sunt de acord să colecteze selectiv deșeurile vor primi săptămânal câte trei saci de plastic de la firma Rosal. Ei vor trebui să colecteze separat și deșeurile menajere.
Poate aşa vor înţelege şi cei care se laudă cu acest real success că la noi nu poate fi vorba de aşa ceva. La Ploieşti s-a redus această taxă de salubrizare, iar oamenii sunt stimulaţi şi să colecteze selective. Acolo da real succes, la noi….succesul stă în scumpiri.

Ducele de Albota: “La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l anjagăm pe Vadim”

La Colegiul Prefectural, Ion Dumitru, primarul comunei Albota, a ridicat această problemă, a scumpirii gunoiului, spunând că tona de gunoi este mult mai scupă decât agregatele: “Tona de gunoi este 50 lei, iar agregatele se vând cu 18 lei. Este pentru prima dată în aceşti ani, de când conduc comuna Albota, când mă văd neputincios în faţa a ceea ce sunt supuşi concetăţenii noştri. Dacă până acum, luam gunoiul din poartă în poartă, iar taxa era de 30 lei de gospodărie pe an, acum oamenii plătesc 36 lei/an de persoană. Am făcut o treabă bună, nemaipomenită. Mergem într-un ritm... Ce să zic? Mai mult, acum gunoiul nu se mai ia nici din poartă în poartă. Îmi spunea Bebe Ivan să vă spun, iar eu vă spun. La gunoi s-a angajat toată fosta organizaţie de la PRM. Mai avem să-l angajăm pe Vadim. Sunt foarte mulţi care mănâncă de pe cârca cetăţeanului. Nu mai este frumos să ajungi primar. Oamenii au atâtea probleme, încât nu mai pot să te aprecieze nici pentru munca pe care o faci pentru ei”. Ion Dumitru a fost susţinut şi de alţi primari, toţi spunând că această delegare a serviciului nu este bineprimită, oamenii fiind foarte supăraţi de această mare scumpire.

Fratele directorului Gabriel Moiceanu e şef mare peste groapa de gunoi

Ducele de Albota a avut dreptate cu angajarea fostei echipe de la PRM, dar numai parţial. Acum toţi aceşti PRM-işti sunt USL-işti convinşi, iar alături de ei, în echipa de conducere de la A.D.I Servsal, avem parte şi de PSD-işti. Marian Clipici, consilierul deputatului Duvăz, este economist la A.D.I Servsal, dar şi consilier judeţean din partea USL. Gabriel Moiceanu, directorul, este fost PRM-ist. Gabriela Claudia Oproiu, fostă colegă de partid cu Gabriel Moiceanu, acum este Responsabil Resurse Umane. Şi, ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, şi fratele directorului, Gheorghe Moiceanu, şi acesta fost PRM-ist, este un şefuţ pe la gunoi. Acesta este şef peste rampa de gunoi de la Albota. Să fie doar fief de partid, sau o afacere mai mărişoară în care familia directorului Moiceanu face regulile jocului?
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea